Ekstra Bladet

HEKTISK SOMMER MED MANGE KLUBSKIFT

LANDSHOLDE­T NYE UDFORDRING­ER: Christian Eriksens fremtid er den mest interessan­te, men mange af Hareides udvalgte står til at få ny arbejdsgiv­er

-

ST. GALLEN ( Ekstra Bladet): Martin Braitwaite skal til det. Det samme skal blandt andre Mathias Zanka Jørgensen, Lukas Lerager, Nicolai Jørgensen, Philip Billing, Jonas Knudsen og Henrik Dalsgaard.

Fælles for dem er, at de formentlig står foran en travl og hektisk sommer. Klubskifte står øverst på programmet de kommende måneder.

Det er tid til luftforand­ring og nye udfordring­er, hvis landsholds­pladsen skal bevares i fremtiden.

Sådan forholder det sig ikke for Christian Eriksen, der sidder med alle trumferne i forhold til sin egen fremtid. Uanset hvad han vælger til sommer, vil han være sikker mand på fremtidens landshold.

Ekstra Bladets gennemgang viser, at ni fra den nuværende trup med stor sikkerhed skal finde et nyt, permanent sted at spille efter sommerferi­en, mens landsholds­aspiranter som Pione Sisto og Andreas Cornelius kan få ny arbejdsgiv­er i løbet af de kommende måneder.

Møde med ledelsen

For Nicolai Jørgensen har situatione­n udviklet sig fra status som topscorer i Æresdivisi­onen til en plads på bænken.

– Jeg skal have et møde med Feyenoord- ledelsen om min situation, når jeg kommer hjem fra landsholds­samlingen, siger Nicolai Jørgensen og uddyber:

– Det kan godt være tid til luftforand­ring til sommer efter tre år i Feyenoord. Klubben har flere gange sagt nej til at sælge mig, og nu sidder jeg jo på bænken. På den måde har situatione­n udviklet sig lidt specielt, forklarer Nicolai Jørgensen.

For angrebskol­legaen Martin Braithwait­e har de seneste måneder udviklet sig i den stik modsatte retning. Han har fået stor succes i spanske Leganés, men det er ikke her, fremtiden er efter sommerferi­en.

– Jeg skal ikke tilbage til Middlesbro­ugh og kan nok ikke fortsætte i Leganés, fordi de ikke har råd til at betale transfersu­mmen. Jeg tager det helt roligt og venter på at se, hvad der kommer til at ske, forklarer Martin Braitwaite.

Lukas Lerager havde haft halvandet år med personlig optur i franske Bor- deaux, da der pludselig kom nye ejere med andre idéer om truppens sammensætn­ing.

Vink med en vognstang

– Normalt er jeg ikke til lejeaftale­r. Men der kom nye, amerikansk­e ejere i Bordeaux. Ejerne har en strategi, hvor de vil bringe unge spillere ind, udvikle dem og siden sælge dem.

– Jeg blev ringet op af den agent, der står for spillerhan­dlerne i Bordeaux. Her fik jeg et vink med en vognstang om, at jeg godt kunne finde noget andet, forklarer Lukas Lerager.

Han har på kort tid etableret sig i Serie A hos Genoa, hvor han for nylig var med til at besejre Juventus 2- 0.

– Det har vist sig at være et rigtigt skifte for mig. Genoa har lejet mig med købsoption, men flere betingelse­r skal opfyldes, før optionen udløses, siger han.

Det kan godt være tid til luftforand­ring til sommer efter tre år i Feyenoord

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark