Ekstra Bladet

UTROLIG FOR VANDLING

NEDSABLING: Klavs Bruuns kvinder udslettede Rumænien og rejser hjem med en sjælden succes i bagagen

- JAN JENSEN jaj@ eb.dk

Hvad der efter kampen mod Norge i torsdags lignede en ny bedrøvelig Golden League for det danske landshold blev ændret til en mindre succes efter weekendens kampe mod Frankrig og Rumænien.

Landstræne­r Klavs Bruun Jørgensen frygtede på forhånd at løbe ind i en større røvfuld mod både Norge og Frankrig.

Nu blev det blot til en afklapsnin­g mod nordmænden­e, hvor de danske kvinder fra kampens åbning lignede døde fisk mellem øjnene.

Til gengæld var der et helt andet udtryk i opgøre- ne mod Frankrig og Rumænien.

Sejren over de franske Europa- og Verdensmes­tre lørdag var en mindre sensation.

Stor bredde

Nedsabling­en af Rumænien i går ved Golden Leaguestæv­net viste, at der faktisk er stor bredde i den danske trup. Udtrykket og indstillin­gen var på plads, og uanset hvem der var på banen, blev energien og det kølige overblik bevaret.

Mod Rumænien var der flere ting at glæde sig over. Klavs Bruun Jørgensen har hidtil haft svært ved at finde plads til Louise Burgaard på landsholde­t. Det er der mange, der har un- dret sig over.

Men på grund af skader og afbud kunne han ikke komme uden om Burgaard til denne udgave af Golden League. Mod rumænerne fik den venstrehån­dede Burgaard vist, at der absolut ikke er grund til at hol- de hende ude i kulden.

Hun har store kvaliteter i krydsspill­et, og når hun selv kommer i løb til sine afslutning­er, er hun meget svær at dække op. I søndagens kamp i det franske smadrede hun flere bolde ind bag ved den ellers glimrende rumænske keeper.

Gode takter

Turneringe­n i Frankrig viste også, at Line Haugsted er ved at genfinde fordums

Defensivt kommer Haugsted i vejen for utrolig meget. Hun er eminent til at fiske bolde

styrke. Hun er en af vores allerbedst­e forsvarssp­illere, og kamp for kamp i Golden League påtog hun sig et større og større ansvar.

Defensivt kommer Haugsted i vejen for utrolig meget. Hun er eminent til at fiske bolde. Mod Rumænien fik kun også lov til at vise sine offensive kvaliteter, og hun gled fint i spillet og scorede selv en stribe flotte mål.

Med det gode forsvarspi­l, som i høj grad skyldes Line Haugsteds indsats, kom der også gang i den danske kontramask­ine. Dejligt at se hvordan både første- og andenbølge­n fungerede.

En væsentlig årsag til de gode danske resultater lørdag og søndag er også, at de tekniske fejl blev holdt nede på et meget lavt niveau. Ved EM i Frankrig i december lavede de danske kvinder 14- 15 tekniske fejl i flere af kampene. Mod Rumæni- en blev antallet holdt nede på fem.

Unge talenter i målet

I kampen i går blev det danske mål på skift bevogtet af de to helt unge talenter Amalie Milling fra København Håndbold og Anna Kristensen fra Skanderbor­g.

Anna Kristensen fik hele anden halvleg, og med en redningspr­ocent på 50 var hun var en væsentlig årsag til, at pauseresul­tatet på knebne 15- 13 blev ændret til en nedsabling af rumænerne.

36- 23 fortæller om en regulær ydmygelse af et rumænsk hold, der ganske vist manglede en del af deres bærende spillere. Det hører med til historien, men det skal også nævnes, at Danmark i hele anden halvleg spillede med b- kæden.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Du kommer ikke forbi Danskerne havde godt fat i de rumænske spillere, og forsvaret var stærkt medvirkend­e til den overbevise­nde sejr.
FOTO: RITZAU SCANPIX Du kommer ikke forbi Danskerne havde godt fat i de rumænske spillere, og forsvaret var stærkt medvirkend­e til den overbevise­nde sejr.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark