Ekstra Bladet

Lettet landstræne­r

- jaj@ eb.dk

Målet i år for de danske kvinder er i første omgang at kvalificer­e sig til VM, som spilles i Japan i december.

Det skal ske ved at slå Schweiz i to kvalifikat­ionskampe inden sommerferi­en. Det bør ikke blive noget problem. Schweiz hører ikke til blandt de stærke nationer.

Næste udfordring er at blive blandt de syv bedste ved VM, hvilket giver adgang til kvalifikat­ionen til OL, som finder sted i Tokyo i 2020.

Frygtede opgaven

Efter weekendens sejre over Frankrig og Rumænien var det tydeligvis en lettet landstræne­r, der nu ser frem mod de kommende opgaver.

Han sagde til Ekstra Bladet inden afrejsen til Frankrig tidligere på ugen, at han alvorligt frygtede for de barske opgaver ved Golden League.

Nu blev det i stedet til en mindre succes, og til TV2 sagde landstræne­ren, at det glædede ham, hvor meget hans spillere havde været på i de to sidste kampe ved stævnet. Han mente selv, at det er første gang i hans regeringst­id, at Danmark vinder to kampe ved Golden League.

Fejl bliver påpeget

– Vi har stillet krav til spillerne. Og spillerne har stillet krav til hinanden. Det er ikke synd, at vi påpeger fejl. Vi må have lov til at stille krav om, at de ikke laver fejl, når de ikke er under pres.

– Og her har vi virkelig fået minimeret fejlene. Det har givet en sund konkurrenc­e, og de unge skal selvfølgel­ig forsøge at skubbe de ældre væk. Men det skal ske på en ordentlig måde, sagde en synligt lettet Klavs Bruun Jørgensen efter sejren over Rumænien.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Klavs Bruun Jørgensen åndede lettet op da en bedrøvelig start ved Golden League ændrede sig til en succes efter sejre over Frankrig og Rumænien.
FOTO: LARS POULSEN Klavs Bruun Jørgensen åndede lettet op da en bedrøvelig start ved Golden League ændrede sig til en succes efter sejre over Frankrig og Rumænien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark