Ekstra Bladet

LONDON CALLING

England, men er nu tilbage. F1- stjernen er ikke ' voksen nok til at være alene' TÆTTERE PÅ FAMILIE OG TEAMET: Kevin hadede

- JONAS HÜTTEL hut@ eb.dk

Den nye Formel 1- sæson har også budt på en forandring på det personlige plan for Kevin Magnussen. Bopælen i Dubai er skiftet ud med en adresse i London, som han deler med sin forlovede.

Raceteamet­s base ligger et par timers kørsel nordvest for London, og da Haas samtidig er begyndt at benytte simulatore­rne i Italien mere, var en flytning praktisk.

Sådan lyder den officielle begrundels­e.

Trygheden afgørende

– Det er sgu fint! London er en dejlig by, og der sker rigtig meget. Jeg har faktisk mange venner derovre. Både danske og engelske. Så er det bare dejligt nemt at tage op til teamet uden at skulle i lufthavne og på hoteller, siger Kevin Magnussen.

Af skattemæss­ige årsager bor de fleste af kollegaern­e i Monaco eller Schweiz. Hvilket ikke har været på tale for danskeren.

– Der er også noget livskvalit­et, man skal tænke over. Jeg kan ikke se, hvorfor jeg skulle bo i Schweiz eller Monaco lige nu. Jeg føler, at det giver mig noget at være tæt på teamet i Banbury, siger Kevin Magnussen.

– Og så er jeg ikke blevet så voksen endnu, at jeg kan være helt alene. Jeg kender ikke nogen der. Det er rart at have bekendte og rigtig gode venner omkring sig i London. Fordelen ved Monaco er, at der virkelig ikke er langt til simulatore­n i Italien. Det kan godt blive løsningen på et tidspunkt.

Hans bedste ven Rasmus bor i London. Afstanden til Danmark og ikke mindst prisen på flybillett­er er noget mere spiselig for venner og familie end det forgående år med base i Dubai. Og Kevin Magnussen er typen, som fungerer bedst med sine nærmeste omkring sig.

– Kan du gå på gaden i fred?

– Meget mere end i Danmark. Det er ikke noget, jeg tænker meget over.

– Uden at kalde dig tryghedsna­rkoman, men at have dine nærmeste og din hund tættere på kan vel også få betydning på banen?

– Det er da klart. Det tror jeg også. Nu får vi at

Det dejlige ved Dubai var, at der ikke var langt ud til mange løb. De lange flyveture blev halveret

se. Det er ikke altid, at det direkte afspejler sig i resultater på banen. Tingene går op og ned. Sådan vil det være.

– Romain virker bare som en, der er god til at finde styrke i sine børn og familie, når han vender hjem …

– Sådan er vi jo. Vi vil gerne hjem til kernen og finde trygheden. Det vil vi alle sammen. Men det er et arbejde, som kræver mere på den front og nogle større afkald.

– Hvad er fordelen ved London sammenlign­et med Dubai?

– Det dejlige ved Dubai var, at der ikke var langt ud til mange løb. De lange flyveture blev halveret.

Til eksempelvi­s Australien, Kina, Japan, Singapore, Baku, Bahrain. Der var mange gange, hvor rejsen er nemmere.

– Problemet var, at jeg skulle til at køre simulator lige pludselig, hvilket jeg ikke vidste, da jeg flyttede derned. Så jeg skulle til at rejse til Italien en masse gange fra Dubai, og så ryger ideen ligesom. Man kan ikke få det hele.

– Det er svært at bo et sted, der geografisk er rigtig godt i forhold til løbene og så samtidig være tæt på teamet.

Det lader sig ikke gøre. Nu er jeg tæt på teamet, det er meget bedre, siger den danske Haas- kører.

Det er svært at bo et sted, der geografisk er rigtig godt i forhold til løbene og så samtidig være tæt på teamet

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark