Ekstra Bladet

Min situation er lidt speciel

– Det er en befrielse at være sammen med landsholds­kammerater­ne efter en svær tid i Feyenoord

- MADS GLENN WEHLAST mgw@ eb.dk

ST. GALLEN ( Ekstra Bladet): Når Åge Hareide taler med Nicolai Jørgensen fokuserer han altid på de ting, angriberen har gjort godt.

Landstræne­ren hiver aldrig brændte chancer eller negative momenter frem, fordi han mener, at spillerne lærer mere og udvikler sig bedre, hvis fokus er på de gode ting. På alt det positive.

Lige i de her tider kan det være svært at finde mange positive momenter fra Nicolai Jørgensens klubkarrie­re. Den er mildest talt kørt en tur i grøften.

Meget tid på bænken

På landsholde­t scorede han i efteråret mod Wales, sparkede på stolpen mod Irland og spillede rimeligt i den periode. Til gengæld har 2019 været en trist omgang.

Han har scoret ét mål for Feyenoord i årets tre første måneder. Samtidig er han røget meget ud og ind af holdet.

– Siden Giovanni van Bronckhors­t sagde, at han ville stoppe, har det været en mærkelig tid for mig i Feyenoord. Jeg fik chancen mod PSV Eindhoven, spillede en god kamp, men har siden været meget på bænken. Det har været svært at forstå. På den måde er min situation lidt speciel.

Kun tre mål i ligaen

– Efter tre- fire hårde uger er det en fantastisk glæde – ja nærmest en befrielse – at komme hjem og være sammen med landsholds­kammerater­ne, siger Nicolai Jørgensen, der nægter at tro, at det mislykkede skifte sidste år i januar til Newcastle har indflydels­e på hans nuværende situation.

– Det påvirkede mig i kort tid, men slet ikke på den lange bane, påpeger han.

I sin første sæson i Feyenoord i sæsonen 2016/ 17

blev han topscorer i hele Æresdivisi­on med 21 træffere, da Feyenoord samtidig vandt mesterskab­et. Siden scorede han ti gange i sidste sæson, mens lavpunktet er nået i denne sæson. Her står han blot noteret for tre ligatræffe­re.

Nicolai Jørgensen er altså på mindre end to år gået fra at være en af de bedste i den hollandske liga til her i 2019 at sidde på bænken oftere, end han spiller fra start.

– Inden jul havde jeg en rigtig god periode, men siden er jeg røget på bænken. Sådan er det i fodbold. Alle fodboldspi­llere oplever at sidde på bænken. Omvendt

ved jeg, at det hurtigt kan gå fra skidt til godt. Det handler om at arbejde hårdt og målrettet for tingene, påpeger han.

Flere svagheder

Nicolai Jørgensen har altid fået lang snor af Åge Hareide. Han ventes også at spille fra start i morgen mod Schweiz i gruppens sværeste udekamp.

Lørdag var Jørgen senligesom resten af landsholds truppen bænket fora t se Georgiens kamp mod Schweiz live.

– Jeg synes, man så, at Schweiz har visse svagheder. De tager store chancer i opspillet. Det er noget, vi skal udnytte.

– Vi har været dygtige på omstilling­er og score flere mål. De muligheder vi får mod Schweiz, når de tager chancer, skal vi være dygtige til at udnytte, påpeger Nicolai Jørgensen.

Inden jul havde jeg en rigtig god periode, men siden er jeg røget på bænken

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Godt tilpas på landsholde­t Nicolai Jørgensen glæder sig over at være sammen med landsholds­kammerater­ne i Schweiz.
FOTO: LARS POULSEN Godt tilpas på landsholde­t Nicolai Jørgensen glæder sig over at være sammen med landsholds­kammerater­ne i Schweiz.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Nicolai Jørgensen i aktion mod Kosovo i torsdags.
FOTO: LARS POULSEN Nicolai Jørgensen i aktion mod Kosovo i torsdags.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark