Ekstra Bladet

Ungarn overrasked­e mod VM- finalister

-

Kroatien kom godt fra start, men endte søndag med at tabe EM- kvalifikat­ionskampen ude mod Ungarn med 1- 2.

Dermed er gruppe E helt lige med både Ungarn, Kroatien, Wales og Slovakiet på tre point.

Ungarn prøvede fra start at byde gæsterne trods på Groupama Arena i Budapest, men netop som værterne havde fået færten af noget og sat et par kontrastød ind, bragte Ante Rebic Kroatien foran 1- 0.

Efter 14 minutter stod Rebic helt fri i det lille felt, da Andrej Kramaric gled et indlæg fra Luka Modric videre, og angriberen svigtede ikke, da tilfældigh­eden gik hans vej.

Dyr strategi

Derfra dirigerede Luka Modric sine tropper ned i tempo og i en mere afventende formation.

Det kostede dyrt efter 34 minutter, hvor passivt for- svarsspil gav Balázs Dzsudzsák muligheden for at stikke bolden indenom til Adam Szalai.

Den store angriber huggede til første gang fra en lidt spids vinkel og passerede Aston Villa- målmand Lovre Kalinic, som ikke så skarp ud i situatione­n.

Kroatien, der nummer fire på verdensran­glisten, var pludselig rystet af verdens nummer 52.

Kampbilled­et fortsatte efter pausen, hvor Kroati- en ikke havde meget at byde på frem til anden halvdel af anden halvleg.

Karatespar­k

VM-sølvvinder­en indledte et godt pres, men uden at komme til de store chancer.

I stedet blev hjemmehold­ets Mate Patkai den store helt, da han i to forsøg karatespar­kede bolden i mål fra nært hold efter et hjørnespar­k med 14 minutter tilbage til stor jubel i Budapest.

ritzau

?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Ungarsk jubler efter at have vendt 0-1 til 2-1 i Budapest.