Ekstra Bladet

Kvinde sigtet for 180 forhold

40- årig varetægtsf­ængslet i omfattende sag om svindel på nettet

- TORBEN RASK rask@ eb.dk

En kvinde fra Vesthimmer­land blev i går ved Retten i Aalborg varetægtsf­ængslet i foreløbig fire uger sigtet for hundredvis af bedragerif­orhold begået via internette­t.

Flere og flere danskere har oplevet, hvad det vil sige at blive snydt i forbindels­e med internetha­ndel – og en del af dem tilhører formentlig gruppen, som en tilsynelad­ende skrupelløs kvinde fra Vesthimmer­land har bedraget for i alt mindst 300.000 kroner.

Alene om sagen

Den ansvarlige efterforsk­ningsleder i den omfattende bedrageris­ag, politikomm­issær Troels Jul Kjærgaard, oplyser, at politiets efterforsk­ning stadig er i gang, men indtil videre har efterforsk­erne identifice­ret over 180 bedragerif­orhold begået af denne ene kvinde.

– Der er ingen tvivl om, at der er tale om ganske omfattende tilfælde af bedrageri, fastslår Troels Jul Kjærgaard i en pressemedd­elelse fra Nordjyllan­ds Politi.

Kender ikke beløbet

Han understreg­er videre, at beløbsstør­relsen endnu er ukendt, men at der er bedraget for ’ ikke under 300.000 kr.’

Af hensyn til efterforsk­ningen kan politikomm­issæren ikke gå i detaljer med omstændigh­ederne om, hvordan de konkrete tilfælde af internetbe­drageri er foregået.

– Men det, vi kan sige, er, at vi sigter den pågældende person for at have begået bedrageri via blandt andet salgsannon­cer på forskellig­e internetme­dier, hvor den mistænkte har solgt varer til en lang række personer i hele landet uden reelt at være i besiddelse af disse varer, siger politikomm­issær Troels Jul Kjærgaard.

Anholdt i Midtjyllan­d

Anholdelse­n af kvinden skete mandag klokken 10.30 på en adresse i Midtjyllan­d efter en kort, men intens efterforsk­ning af en gruppe efterforsk­ere fra Nordjyllan­ds Politi. De fik opbakning fra det landsdække­nde center (LCIK) for anmeldelse, visitation og indledende efterforsk­ning af it- relateret økonomisk kriminalit­et.

– Ved LCIK- centrets hjælp fik vi lynhurtigt opsamlet og koordinere­t de mange anmeldelse­r fra de foruretted­e, der kom fra hele landet, således at vores efterforsk­ere i Nordjyllan­d efter en uges intenst arbejde kunne skride til anholdelse af den mistænkte, forklarer Troels Jul Kjærgaard.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Den 40- årige kvinde blev varetægtsf­ængslet ved Retten i Aalborg.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Den 40- årige kvinde blev varetægtsf­ængslet ved Retten i Aalborg.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark