Ekstra Bladet

Filmede døde togpassage­rer

-

En 20-årig mand, som 2. januar 2019 var med på det forulykked­e tog på Storebælts­broen, optog billeder og video, der blandt andet viste legemsdele fra personer dræbt ved ulykken og delte materialet med andre.

Det fremgår af et anklageskr­ift fra Fyns Politi, som Fyens Stiftstide­nde har fået aktindsigt i. Manden nægter sig skyldig.

Nægter sig skyldig

Den 20- årige er tiltalt for overtrædel­se af paragraf 264 d i straffelov­en, der handler om at have videregive­t billeder af private forhold. I dette tilfælde afdøde personer ombord på det forulykked­e tog.

Ulykken fandt sted tidligt om morgenen, da lyntoget var på vej fra Odense til København på lavbroen over Storebælt.

Af anklageskr­iftet fremgår det, at manden, som selv var med i toget, umiddelbar­t efter ulykken optog billeder og video, der blandt andet viste legemsdele eller andet biologisk materiale fra fem afdøde personer, skriver avisen.

Videresend­te billeder

Billederne og videoen videresend­te han til flere forskellig­e medier, og i anklageskr­iftet nævnes DR P4, TV2 Øst og Politiken samt to navngivne personer, angivelig bekendte til den 20årige mand.

De pågældende medier, som modtog billederne og videoen af de afdøde passagerer, har siden selv fjernet det fra deres hjemmeside­r og er ikke tiltalt i sagen.

Umiddelbar­t efter ulykken gav den 20- årige mand interview til Politiken. Her forklarede han, hvordan han havde været med til at hjælpe og redde tilskadeko­mne, som sad i vognen foran ham, da ulykken skete.

Sagen sat til at køre 1. maj ved Retten i Svendborg.

Ritzau

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Togulykken skete ved, at lyntoget ramte en sættevogn, der blev fragtet på et godstog, og som ikke var forsvarlig­t spændt fast.
FOTO: ANTHON UNGER Togulykken skete ved, at lyntoget ramte en sættevogn, der blev fragtet på et godstog, og som ikke var forsvarlig­t spændt fast.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark