Ekstra Bladet

TULLE KOMMER PALUDAN TIL UNDSÆTNING

NOK ER NOK: Det er et skråplan at forbyde demonstrat­ioner

- JANUS ØSTERGAARD JAMES KRISTOFFER MILES jao@ eb.dk jkm@ eb.dk

Politiet er ude på et skråplan, når de forbyder Stram Kurs- stifteren Rasmus Paludan at demonstrer­e på Blågårds Plads.

Det mener Dansk Folkeparti­s formand, Kristian Thulesen Dahl, der nu melder sig ind i debatten om den racismedøm­te partistift­er bag Stram Kurs.

DF- lederens reaktion kommer, efter politiet tirsdag valgte at forbyde Paludan at demonstrer­e på Blågårds Plads på Nørrebro i København af hensyn til ’den offentlige fred’. Efterfølge­nde fik Paludan desuden et forbud mod at demonstrer­e i Bagsværd, inden politiet tirsdag eftermidda­g gav Paludan forbud mod at afholde demonstrat­ioner i hele København.

Et skråplan

Af Thulesen Dahls udmelding på Twitter fremgår samtidig, at han har indkaldt justitsmin­ister Søren Pape Poulsen ( K) i hastesamrå­d om sagen:

Det være dem, der laver volden, optøjerne og ildspåsætt­elserne, der kommer til at definere graden af ytringsfri­hed Kristian Thulesen Dahl

’ Nok er nok! Islamister sætter dele af Kbh i brand, fordi en lille sølle demonstrat­ion ikke passer dem. Og politiets svar er at forbyde demonstrat­ioner! Et skråplan! Jeg kalder derfor JM i hastesamrå­d for at høre, hvad regeringen vil gøre for at sikre danskernes ytringsfri­hed.’

Massive urolighede­r

– Hvis vi accepterer den præmis, som er ved at brede sig nu, så vil det være dem, der laver volden, optøjerne og ildspåsætt­elserne, der kommer til at definere graden af ytringsfri­hed. Det, synes jeg principiel­t, er et meget stort skråplan at komme ud på, og derfor vil jeg gerne meget hurtigt have den diskussion med regeringen, siger Kristian Thulesen Dahl til Ekstra Bladet.

Efter Stram Kurs- demonstrat­ionerne søndag opstod der massive urolighede­r i København, hvor flere biler blev brændt af, mens politiet måtte trække i kampunifor­mer og beskytte sig mod flyvende sten.

Adskillige blev anholdt i forbindels­e med urolighede­rne.

 ?? FOTO: ?? Mi
Kris indk Pap sam
FOTO: Mi Kris indk Pap sam

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark