Ekstra Bladet

’ Han kunne ikke klø sig selv i røven’

Bradley Wiggins og Chris Froome sender jævnligt stikpiller afsted mod hinanden

- STEFAN CHRISTENSE­N sc@ eb.dk

Det var nærmest ydmygende scener, da Chris Froome flere gange blev beordret til at vente på sin kaptajn Bradley Wiggins under 11. etape af Tour de France i 2012.

Bradley Wiggins var chefen på Sky og iført den gule trøje, men kunne slet ikke sidde med, når løjtnanten for alvor trådte i pedalerne. Siden da har forholdet mellem de to Tour- vindere været køligt, og respekten for hinanden lader ikke til at vokse med årene.

I eks- racerkører­en Nico Rosbergs podcast fortalte Chris Froome for nylig, at han havde svært ved at stole på sin kaptajn under Touren i 2012, fordi Wiggins var gået helt ned i Vuelta a España året forinden.

Tæt på at ryge ud

Det giver Wiggins imidlertid ikke meget for.

I sit eget tv- show på Eurosport fortæller han, hvordan Chris Froome var meget tæt på at ryge ud af Team Sky i 2011.

– Hvis Chris er ærlig, vil han indrømme, at han ikke kunne klø sig selv i røven, før han pludselig var nummer to i Vueltaen med en uge tilbage.

– Da løbet begyndte, kom Dave ( Skys team- manager Dave Brailsford, red.) hen til mig og sagde: ’ Jeg tror ikke, han får en kontrakt næste år, hvad synes du, Brad?’

Overvejede angreb

– Jeg sagde: ’ Han har bevist sig selv i holdtidskø­rslen, jeg synes, I skal beholde ham. Vi ved, han har en motor, og her er han nu’, fortæller Wiggins.

Ifølge Chris Froome fik svaghedste­gnene ham til at overveje et angreb på Wiggins under Tour de France, hvor Froome med al tydelighed var bedre kørende end sin holdkammer­at, der dog endte med at stå øverst på podiet, fordi han parerede ordre fra ledelsen.

– Det er Chris’ mening, siger Wiggins og forklarer, at det blandt andet var et brækket kraveben, der svækkede ham under den omtalte Vuelta året inden Tour de France 2012.

Bradley Wiggins har tidligere udtalt, at han og Froome ikke fungerede sammen som mennesker, men respekten for Froomes præstation­er på cyklen er intakt.

– Jeg vil ikke sidde her og svine ham til, for jeg synes, han er en stor atlet, siger Wiggins trods alt om sin tidligere holdkammer­at.

Jeg vil ikke sidde her og svine ham til, for jeg synes, han er en stor atlet

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Bradley Wiggins i gult vandt Tour de France i 2012. Her ligger han på hjul af holdkammer­aten Chris Froome på 11. etape fra Albertvill­e til La Toussuire.
FOTO: RITZAU SCANPIX Bradley Wiggins i gult vandt Tour de France i 2012. Her ligger han på hjul af holdkammer­aten Chris Froome på 11. etape fra Albertvill­e til La Toussuire.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark