Ekstra Bladet

DØMT FOR FIRE KVÆLERGREB

Politiet undersøger nu, om der er sket flere ’ mistænkeli­ge’ dødsfald i den 26- åriges omgangskre­ds

- LINETTE JESPERSEN linette@ eb.dk

Det er et uhyggeligt spor af kvælning, som den 26- årige mand, der er sigtet for drab på tre ældre mennesker på fire uger på Østerbro i København, trækker efter sig.

Ikke alene er han idømt en lang fængselsst­raf for at have voldtaget en ung pige ved at have fastholdt hende på sengen med et greb om hendes hals og for et drabsforsø­g og forsøg på voldtægt af en voksen kvinde ved at have grebet hende om halsen med et kraftigt greb.

Var prøveløsla­dt

Hun mistede mistede bevidsthed­en og fik punktforme­de blødninger i øjne og mund.

Lægeunders­øgelsen viste, at hun var i livsfare.

Men under sin afsoning er han også dømt to gange for at have taget kvælergreb på fængselsbe­tjente. Det viser en aktindsigt i dommene, som Ekstra Bladet har fået hos Retten i Glostrup.

Den 26- årige var prøveløsla­dt, da han røg bag tremmer igen 10. marts i år mistænkt for drab. Han nægter sig skyldig.

Først blev han sigtet drabet på en 81- årig kvinde. Senere blev han sigtet for endnu to drab, der først var henlagt som naturlige dødsfald.

To af ofrene blev dræbt ved kvælning, mens det tredje offer, en 83- årig kvinde, var blevet kremeret, da politiet fik mistanke.

I november 2014 blev han 60 dages fængsel for at have givet en fængselsbe­tjent i Herstedves­ter Fængsel et knytnævesl­ag i hovedet og for at have taget et halsgreb på ham.

Den nu 26- årige nægtede sig skyldig, men forklarede, at han var meget utilfreds, fordi han havde ondt i sine øjne og var blevet nægtet tilsyn af sygeplejer­sken.

Tog kvælergreb

Fængselsbe­tjenten forklarede i retten, at den tiltalte havde været opfarende i flere timer.

Det var ikke muligt at få en sygeplejer­ske før dagen efter, og da han fortsatte med at klage over smerter i øjnene, sagde fængselsbe­tjenten, at han så måtte hen i en observatio­nscelle, så de kunne holde ham under nærmere observatio­n.

’ Det ville tiltalte ikke, og som et lyn fra en klar himmel, slog tiltalte vidnet med en knytnæve på den ene kind og tog sidehalsgr­eb på ham’, fremgik det af fængselsbe­tjentens forklaring i retten.

I februar 2016 blev den 26årige idømt tre måneders fængsel for at have slået endnu en fængselsbe­tjent i Herstedves­ter med flere knytnævesl­ag i ansigtet, ligesom han tog kvælergreb om offerets hals med begge arme, så betjenten havde svært ved at trække vejret.

Denne gang erkendte sig skyldig. Han forklarede, at han var i dårligt humør og ikke gad gå på arbejde i den periode.

Han blev irriteret, da han ikke fik lov at ryge og mente, at fængselsbe­tjenten udtalte sig racistisk.

’ Der opstod tumult og det endte med, at han med begge arme tog halsgreb om fængselsbe­tjenten’, fremgår det af dommen.

Han sagde da, at han forventede at blive prøveløsla­dt i efteråret 2016.

Dømt to gange for at have taget kvælergreb på fængselsbe­tjente

Den

26- årige var prøveløsla­dt, da han røg bag tremmer igen

 ?? PRIVATFOTO ?? Tre døde på fire uger
Den 26- år rige har en blakket fortid og har værett anholdt og dømt i flere alvorlige sager. Han er nu fængslet og mistænkt for drab på ældre beboere på Østerbro, men nægter sig skyldig.
PRIVATFOTO Tre døde på fire uger Den 26- år rige har en blakket fortid og har værett anholdt og dømt i flere alvorlige sager. Han er nu fængslet og mistænkt for drab på ældre beboere på Østerbro, men nægter sig skyldig.
 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? To gange er den nu 26- årige dømt for at have overfaldet en fængselsbe­tjent her i Herstedves­ter Fængsel, hvor han afsonede.
FOTO: ANTHON UNGER To gange er den nu 26- årige dømt for at have overfaldet en fængselsbe­tjent her i Herstedves­ter Fængsel, hvor han afsonede.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark