Ekstra Bladet

HER FÅR ROCKERBOSS TÆV AF BETJENT

Politi- officer suspendere­t efter at have slået præsidente­n for den canadiske biker- gruppe Rock Machine MC otte gange under en afhøring

- TORSTEN RUUS ruus@ eb.dk

Pludselig var nok bare nok.

Et af de mest erfarne medlemmer af politiets specialenh­ed for efterforsk­ning af bandekrimi­nalitet i den canadiske provins Quebéc vendte sig om og slog Jean- Francois Emard i hovedet otte gange. Det var i arresten i byen Salaberry- de- Valleyfiel­d.

Betjentens overfald skete ifølge Montreal Gazette tilbage i 2014 i forlængels­e af en langvarig afhøring af den dengang 37- årige topfigur i rocker- gruppen Rock Machine MC.

Den dybt kriminelle, muskuløse rocker blev krydsforhø­rt af tre efterforsk­ere i en aflåst celle, i timerne før den temperamen­tsfulde betjent gik bersærk.

Han kan stadigvæk få angstanfal­d og er angiveligt ude af stand til at arbejde

Det koster nu efter grundige høringer i en disciplinæ­r komité betjenten en ulønnet suspension i 60 dage.

Politiet tog ikke sagen op af egen drift, men måtte angiveligt kapitulere, da hændelsen blev opfanget af et overvågnin­gskamera.

Angrede og erkendte

Rocker- bossen Emard kom efter eget udsagn til skade under overfaldet. The Star rapportere­r, at han pådrog sig et sår i ansigtet og i de efterfølge­nde måneder led af hukommelse­stab, svimmelhed og kvalme. Han kan stadigvæk få angstanfal­d og er angiveligt ude af stand til at arbejde. Det har kastet et uafklaret erstatning­skrav på tre millioner kroner af sig.

Den nu suspendere­de betjents straffeatt­est forbliver under alle omstændigh­eder uplettet. Det formildede hans overordned­e, at han øjeblikkel­igt angrede og erkendte at have begået en alvorlig fejltagels­e.

Men det ændrer ikke ved, at mandens karriere i politikorp­set har lidt et alvorligt knæk.

Sendt i terapi

Som en direkte konsekvens af slagsmålet har han været i terapi, gennemgået et sikkerheds­kursus, udført forskellig­t frivilligt arbejde og været forflyttet til et job som gadebetjen­t i Sureté du Quebéc.

Jean- Francois Emard var under betjentens overfald varetægtsf­ængslet i en sag om handel med våben og narko.

Rocker- præsidente­n havde udsat efterforsk­erne for ’ydmygelser og provokatio­ner’ i ét væk, og et øjeblik før betjenten gik amok, fyrede Jean- Francois nok en perfid bemærkning af. Det har flere af betjentens kolleger, som var til stede i arresten, bekræftet under den disciplinæ­re høring.

Betjenten erklærede sig i 2016 i Quebec Court uforbehold­ent skyldig. Han forklarede, at han i forbindels­e med udfaldet i arresten gennemgik en personlig krise.

På det grundlag slap han for en pinefuld straffesag og en lodret fyring.

 ??  ??
 ?? FOTO: POSTMEDIA ?? Jean- Francois Emard, præsident for biker- gruppen Rock Machine MC i Canada, i lænker og skarpt overvåget af uniformere­de politifolk under et retsmøde i 2016.
FOTO: POSTMEDIA Jean- Francois Emard, præsident for biker- gruppen Rock Machine MC i Canada, i lænker og skarpt overvåget af uniformere­de politifolk under et retsmøde i 2016.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark