Ekstra Bladet

Dømt for pistol brugt i drabssag

- METTE FLECKNER fleck@ eb.dk

Politiet i København glædede sig, da de sidste år kunne anholde en mand og sigte ham i sagen om likviderin­gen af en blot 16- årig dreng i København.

Men nu er sagen foreløbigt endt med en mindre alvorlig dom over den anholdte, en 34- årig mand. Han er alene kendt skyldig i at have været i besiddelse af og videresolg­t et af de skydevåben, der siden blev brugt til nedskydnin­gen af drengen.

Den 16- årige Servet Abdija blev skudt og dræbt foran sit hjem i Ragnhildga­de 16. oktober 2017, da han kom hjem efter at have spillet fodbold.

Siden blev den nu dømte mand anholdt for at have været i besiddelse af en skarpladt ni mm pistol af mærket Zavodi Crvena Zastava.

Den solgte han videre på et tidspunkt op til den 16. oktober 2017 til en ikke identifice­ret person for 20.000 svenske kroner. Det fremgik afret s mødebegæri­ngen forud for retsmødet i Københavns Byret i går.

Mystik om videresalg

Den 34- årige svenske mand med jugoslavis­k baggrund fik to års fængsel for at have solgt våbnet videre. Det har han tilstået. Men da anklager Søren Harbo i retten spurgte ind til, hvem der købte våbnet, lød svaret i følge Ritzau:

– No comments.

Og da anklageren spurgte, hvad køberen skulle bruge pistolen til, svarede den 34-årige:

– Ingen anelse. Anklageren sagde efter retsmødet til Ekstra Bladet, at manden blev dømt for det skarpladte våben efter en tidligere våben- paragraf, hvis udgangspun­kt ville have ligget på halvandet års fængsel.

– Men retten var enig med mig i at straffen skulle stige til to år i denne sag, fordi der havde været en økonomisk fortjenest­e ved at videresælg­e et skarpladt våben og fordi den sigtede tidligere er dømt for drabsforsø­g. Den 34- årige er stadig sigtet for drabet på den 16- årige.

Det har aldrig været klarlagt, hvorfor den 16- årige skoledreng skulle skydes

Anklageren vil ikke sige, hvornår man regner med at afklare den del.

Mandens forsvarer Michael Juul Eriksen siger til gengæld, at han forventer, at den sigtelse vil blive droppet snarest.

Manden er efter dommen fortsat fængslet med henblik på afsoning og senere udlevering til Sverige, påpeger anklageren.

Det har aldrig været klarlagt, hvorfor den 16- årige skoledreng skulle skydes.

Efterforsk­ningen af drabet fortsætter, lyder det fra Københavns Politi.

 ?? PRIVATFOTO ?? Spekulatio­ner og rygter har der været mange af, men det er aldrig helt klarlagt, hvorfor den kun 16- årige Servet Abdija blev skudt ned i oktober 2017.
PRIVATFOTO Spekulatio­ner og rygter har der været mange af, men det er aldrig helt klarlagt, hvorfor den kun 16- årige Servet Abdija blev skudt ned i oktober 2017.
 ?? POLITIFOTO ?? De to våben, som blev brugt til drabet, en amerikansk revolver af mærket Colt og en jugoslavis­k halvautoma­tisk pistol af mærket ’ Zastava’.
POLITIFOTO De to våben, som blev brugt til drabet, en amerikansk revolver af mærket Colt og en jugoslavis­k halvautoma­tisk pistol af mærket ’ Zastava’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark