Ekstra Bladet

Han forstår os ikke

-

Folketings­kandidat for Alternativ­et Sikandar Siddique skriver i Ekstra Bladet 17. april, at hvis en muslimsk fundamenta­list kastede rundt med Bibelen eller satte ild t ildejødisk­e hellige skrifter, så ville danske folketings­medlem mer også forvente-politiets indgriben.

Nej, det kan jeggarante­r e Siddiq u efor, at folketings medlemmern­e ikke ville – og ej heller danskere generelt. I 1987 udførte kunstneren Andres Serrano for eksempel et kunstværk ved navn Piss Christ, hvor et kors blev sænket ned i urin. Det såkaldte kunstværk var genstand for protester, men New York blev ikke hærget af arrige kristne, og politiet greb ikke ind over for kunstværke­t. En tysk kunstner ved navn Martin Kippenberg­er lavede senere en skulptur forestille­nde en korsfæstet frø iført lændeklæde og tornekrone og holdende en bajer i den ene hånd. Det førte til en sultestrej­ke blandt nogle få katolikker. Og det er blot få af mange tilfælde, hvor kristne er søgt provokeret.

Herhjemme har Jens Jørgen Thorsens Jesusfilm vakt postyr og protester, men politiet blev naturligvi­s ikke bedt om at gribe ind, og protestern­e var fredelige.

I disse dage har nogle muslimer benyttet Rasmus Paludans fjollede provokatio­ner til at brænde Nørrebro og Albertslun­d af. Forskellen mellem reaktioner­ne på Paludans provokatio­ner og Serranos og Kippenberg­ers lignende provokatio­n viser forskellen på, hvordan et civilisere­t samfund og primitive mennesker reagerer, når de udsættes for noget, der krænker deres følelser.

Det forstår Sikandar Siddique ikke, fordi han er rundet af et pakistansk- islamisk klansamfun­d og derfor mener, at det logiske er, at politiet skrider ind for at forsvare religiøse dogmer i stedet for, at ytringsfri­heden udfolder sig, og folk enten ignorerer klovnerier­ne eller protestere­r fredeligt. Det er betænkelig­t, at en person med så beskeden forståelse for vestligt demokrati og frihedsret­tigheder står på tærsklen til at ende i Folketinge­t.

Kenneth Kristensen Berth MF for DF

 ?? PRIVATFOTO ?? Såvel Kenneth Kristensen Berth som J. Hartmann går i rette med Sikandar Siddique.
PRIVATFOTO Såvel Kenneth Kristensen Berth som J. Hartmann går i rette med Sikandar Siddique.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark