Ekstra Bladet

DE HAR TABT SUTTEN

-

Voltaire var en af oplysnings­tidens store filosoffer og en forløber for det demokrati, vi kender i dag.

Voltaire var en stor forkæmper for ytringsfri­heden og sagde blandt andet de berømte ord:

’ Jeg er uenig i det, du siger, men jeg vil til min død forsvare din ret til at sige det.’

Efter at vores gader igen er blevet sat i brand af utilpassed­e unge på grund af Rasmus Paludans islamofobi­ske demonstrat­ioner, har mange af vores folkevalgt­e politikere lige fra statsminis­teren til vores justitsmin­ister tabt sutten. De bruger deres tid på at give provokatør­en og islamkriti­keren Paludan skylden for optøjerne.

Omvendt trives de småracisti­ske ytringer også, hvor man lægger et helt folkefærd ( læs muslimer) for had, fordi nogle stenkasten­de unge på Nørrebro og senest i Albertslun­d har gjort bydelene usikre.

Disse unge skal ikke have held til at stoppe ytringer, som de ikke er enige i, med vold. En ansvarlig politiker ville have værnet om ytringsfri­heden og forsamling­sfriheden og undladt at nævne Paludan med et eneste ord.

Derudover skulle man have brugt tiden på at tage kraftigt afstand fra vold mod ytringer og klargjort, at der ville blive slået hårdt ned på dette.

Topmålet af idioti kommer dog fra Zenia Stampe, der mener, at politiet ikke skal stille deres ressourcer til rådighed, hver gang en udspekuler­et ballademag­er vil bruge sin ytringsfri­hed til at tirre sine modstander­e med.

Politiet har beskyttet Zenia Stampe, da hun og hendes mand samt børn blev truet på livet. Ifølge hendes egen logik skulle hun måske ikke have sagt noget, der kunne tirre andre.

Ytringsfri­heden er ikke kun forbeholdt dem, man er enig med.

Alternativ­et til ytringsfri­hed er censur.

Guderne skal vide, at jeg synes, Ramus Paludan er en klaphat, men Rasmus Paludan er ikke vigtig her. Det er til gengæld ytringsfri­heden. Frank Knudsen Bengtasvej 2 Hellerup

Alternativ­et til ytringsfri­hed er censur

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Frank Knudsen mener, at statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen og justitsmin­ister Søren Pape Poulsen er helt gale på den i debatten om Rasmus Paludan og de seneste urolighede­r.
FOTO: JENS DRESLING Frank Knudsen mener, at statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen og justitsmin­ister Søren Pape Poulsen er helt gale på den i debatten om Rasmus Paludan og de seneste urolighede­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark