Ekstra Bladet

TULLE ANGRIBER POLITIFORM­AND

PALUDAN- BALLADE: DF- formanden beskylder Politiforb­undets formand, Claus Oxfeldt, for at ville indskrænke ytringsfri­heden

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D ehren@ eb.dk

Dansk Folkeparti­s leder, Kristian Thulesen Dahl, retter nu en direkte kritik mod Politiforb­undets formand, Claus Oxfeldt.

Det sker i kølvandet på de voldsomme urolighede­r på Nørrebro søndag, hvor Rasmus Paludan forinden havde demonstrer­et på Blågårds Plads.

Claus Oxfeldt været ude med et budskab om, at udover politiet så er samfundet og borgerne ' de store tabere i Rasmus Paludans spil'.

– Det er ressourcer, som går direkte fra borgernær betjening. Det er en debat, som forlader det demokratis­ke spor. Det er politifolk, som får inddraget påskeferie. Det ved vi faktuelt er sket, og det er ærgerligt, når vi i forvejen er spændt så hårdt for, lyder det fra Oxfeldt.

Dur ikke

Det er udtalelser som denne, der får Kristian Thulesen Dahl til at gå i rette med formanden for Politiforb­undet.

– Højt oppe i vores samfund diskuterer man seriøst lige nu, om man skal indskrænke ytringsfri­heden. Jeg tænker meget specifikt på Politiforb­undets Claus Oxfeldt, som er ude med dette budskab, siger Kristian Thulesen Dahl til Ekstra Bladet.

Han mener, at Claus Oxfeldt er helt galt afmarchere­t.

– På den måde anerkender vi, at på trods af vores grundlovss­ikrede ret til at ytre os – også på et område, hvor nogen synes, det er dumt – så skal dette indskrænke­s, fordi ellers kan vi ikke styre det. Det dur ikke, siger Thulesen Dahl og fortsætter.

– Vi bliver nødt til at sige til alle folk, der er i Danmark, at de må finde sig i, at der er en mand, der stiller sig op på et gadehjørne og gør noget, man synes, er tosset. Så må man ryste på hovedet af ham, hvis man synes det, skrive et læserbrev, eller hvad man nu vil, siger DF- formanden.

Vi bliver nødt til at sige til alle folk, der er i Danmark, at de må finde sig i, at der er en mand, der stiller sig op på et gadehjørne

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Kristian Thulesen Dahl synes, at formanden for Politiforb­undet, Claus Oxfeldt, er helt galt afmarchere­t.
FOTO: JENS DRESLING Kristian Thulesen Dahl synes, at formanden for Politiforb­undet, Claus Oxfeldt, er helt galt afmarchere­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark