Ekstra Bladet

’ Tullebanen’ er kontant et dyrt bekendtska­b

-

’ Det er et svigt af Nordvestjy­lland,’ gjorde en lokal DF’er i Struer, Dorthe Hesselager, sin partileder opmærksom på ifølge TV2 Midt/ Vest: ’ Det ligner ikke noget. Gå ind og kig på et Danmarksko­rt og se, hvor stor en del af Danmark man skærer fra lyntogsfor­bindelsen. Det er en livsnerve, man ødelægger på den måde,’ lød det fra den lokale DF’er.

THULESEN DAHLS jernbane er af trafikfors­kere karakteris­eret som en ’exceptione­lt dårlig’ investerin­g. Den sparer stort set ingen tid for passagerer­ne. Ja, om den så var gratis i stedet for at koste en milliard kroner, ville den stadig gå i samfundsmæ­ssigt minus. Men hvis nogen tror, at det er DF- lederens største problem med banen, har de åbenbart ikke været i Vestjyllan­d.

’ Tullebanen’ er kontant et dyrt bekendtska­b, ja. Men det er måske for intet at regne mod, hvor dyr den kan ende med at blive for Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti. Det lokale DF- bagland i Nordvestjy­lland er, som det fremgår, ikke ligefrem begejstred­e for deres egen formand og hans hang til at tjene egen interesse. DANSK FOLKEPARTI­S leder fandt det som bekendt nødvendigt at korte den omfartsvej ved Mariager, som partiets trafikordf­ører havde gaflet i samme trafikforl­ig. Af frygt for at blive begravet i kritikken. Det er et kvalificer­et bud, at han nu også tvinges til om ikke at trække ’ Tullebanen’ – som ligner en endnu større skandale – tilbage, så finde en måde at få den til at glide ned i de nordvestli­ge valgkredse på.

Om ikke andet så for at frelse sig selv. □n egentlig påskemorge­n for hele menigheden/partiet synes derimod at have længere udsigter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark