Ekstra Bladet

MY HOMO-SAG

Homofobisk­e tilrab mod Viktor Fischer koster Brondby endnu en tur omkring Fodboldens Disciplinæ­rinstans

- STEFAN CHRISTENSE­N sc@ eb.dk og Ritzau

Homofobisk­e tilråb fra nogle af klubbens tilhængere bringer igen fodboldklu­bben Brøndby IF i centrum i en sag ved Fodboldens Disciplinæ­rinstans.

TV2 oplyser, at Disciplinæ­rinstansen på eget initiativ har åbnet en sag efter søndagens ndagens Superlli Superliga- kamp mod mod FC FC København. Københavvn

– – I I den den sag sag vil vil indgå inddg de forhold, hold, som som vi vi har har konstatere­t konn i i forbindels­e forbindels­e med med kampaf- k viklingen, viklingen, som som kan kaan være overtrædel­se overtrædel­se af af reglerne. reglle

– – Det Det gælder gælder regler regler for pyroteknik roteknik og og de de omstændig- omst heder heder omkring omkring sange sangee og tilråb råb rettet rettet mod mod en en FCK- FCCK spiller ler ( ( Viktor Viktor Fischer, Fischer, red.) ree fra Brøndbys Brøndbys fans, fans, siger siger Disciplinæ­rinstansen­s plinærinst­ansens formm formand, Jens Jens Hjortskov. Hjortskov.

Også sag mod FCK Også sag mod FCK

Han oplyser, at der ogss åbnet en sag mod FC KøbKø havn for brubrug af pyr Han oplyser, at der også er åbnet en sag mod FC København for brug af pyroteknik under kampen.

Flere Brøndby- fans blev hørt råbe homofobisk­e tilråb mod Viktor Fischer, inden kampen startede. Akkurat som en gruppe OBfans gjorde under fynboernes kamp mod FCK i forrige weekend. Og som Brøndbyfan­s gjorde efter klubbens kamp mod FC Nordsjælla­nd dagen efter.

Både OB og Brøndby blev efterfølge­nde straffet med bøder på 25.000 kroner med et løfte om strengere straffe i gentagelse­stilfælde. Derfor må det formodes, at hårdere straf er på vej til Brøndby, hvis man vurderer, at reglerne er overtrådt igen.

Jens Hjortskov vil dog ikke kommentere den igangværen­de sag over for TV2.

Roser fra Fischer

Viktor Fischer selv sendte roser til Brøndbys fans i søndags, fordi han ikke hørte nogen homofobisk­e råb eller sange, mens kampen var i gang.

– Det er jo først og fremmest en cadeau til Brøndbys fanklub, at det ikke eskalerede. Det er godt gået, synes jeg. Og jeg håber, at det bliver fulgt op. I en evighed vil jeg sige, sagde han.

Fischer mente ikke, at det betød det store, at enkelte Brøndby- fans ikke kunne dy sig under opvarmning­en.

– Det bemærkede jeg også godt, men det gider jeg næsten ikke at bruge tid på. For de gjorde det ikke i kampen, sagde Viktor Fischer.

Disciplinæ­rinstansen afventer nu en redegørels­e fra både Brøndby og FC København om deres tilhængere­s opførsel i søndagens derby.

Det gælder regler for pyroteknik og de omstændigh­eder omkring sange og tilråb rettet mod en FCK- spiller

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark