Ekstra Bladet

Foryngelsk­uren

-

AaB har taget konsekvens­en af det forsømte forår og tyvstartet en voldsom foryngelse­skur.

Mens forsvarsta­lentet Mathias Ross Jensen for anden kamp i træk var i startopsti­llingen mod Vendsyssel, kom den anden 18- årige, målhelten fra Hobro- kampen, Mikkel Kaufmann ind og fik den sidste halve time.

Dermed er AaB allerede i færd med at løbe et større generation­sskifte i gang.

Senest i næste sæson vil de to få selskab af yderligere tre teenagere.

Nordjydern­es store nedtur, hvor AaB var et mål fra at komme i top- seks efterfulgt af nederlaget til Brøndby i pokal- semifinale­n, har fremrykket processen.

Renser ud

Selv om AaB teoretisk fortsat kan komme ud i Europa, er nordjydern­e gået i gang med at rense ud.

Den rutinerede Kasper Pedersen er helt ude, men to andre tilbagevær­ende fra mesterhold­et fra 2014, Kasper Risgaard og Rasmus Würtz måtte starte det nordjyske lokalopgør på bænken, fordi de begge har annonceret et karrierest­op.

– Når vi skal sige farvel til to på 35 år, vil gennemsnit­salderen automatisk falde, siger sportschef Allan Gaarde, der må have glemt, at Kasper Risgaard faktisk er 36 år, men det vil ikke ændre på, at AaB er på vej til at blive stærkt forynget.

Kasper Pedersen, 26 år, Michael Lansing, 24 år, Philipp Ochs og Bardhec Bytyqi begge 22 år, skal alle andre steder hen at spille.

De tre andre teenagere, som AaB har tænkt sig at gøre brug af, er tvillinger­ne Lukas og Oliver Klitten samt Anders Bærtelsen.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? AaB’s Mathias Ross Jensen var for anden kamp i træk i startopsti­llingen.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE AaB’s Mathias Ross Jensen var for anden kamp i træk i startopsti­llingen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark