Ekstra Bladet

MORDER SKJULT PÅ BRITTAS SVIGERSØNS ADRESSE

Manden, der dræbte Jon Patorra, skjulte sig i lokale ved Britta Nielsens svigersøns firma. Via sin advokat nægter svigersønn­en at kende til det

- THOMAS GÖSTA SVENSSON JANUS ØSTERGAARD KRISTIAN BRÅRUD LARSEN PER MATHIESSEN PRIVATFOTO tgs@ eb.dk; jao@ eb.dk kbl@ eb.dk; pma@ eb.dk

Skelettern­e fortsætter med at vælte ud af skabet, når man kratter i Britta Nielsens svigersøns fortid.

Kian Mirzada er tidligere blandt andet dømt for vold og våbenbesid­delse – og nu kan Ekstra Bladet afsløre, at han spillede en central rolle i en meget spektakulæ­r sag tilbage i januar 2014.

Her blev drabsmande­n Taha Chiadmi, der i 2012 slog den 21- årige Jon Patorra ihjel i Vanløse, anholdt i forbindels­e med en politirazz­ia på Gungevej 13 A i Hvidovre. Det er præcis samme adresse, hvor Kian Mirzada har byggefirma­et Get2work ApS og importfirm­aet Feeleys – og hvor han ifølge naboer på stedet har fungeret som vicevært gennem en årrække.

Taha Chiadmi havde skjult sig på adressen, efter at han i starten af december 2013 stak af fra den lukkede ungdomsins­titution Egely på Fyn. Taha Chiadmi blev taget i et lokale på 1. sal ved siden af lokaler tilhørende Kians firma.

Loyalt to Familia

Flere kilder med indgående kendskab til Kian Mirzada og til Gungevej fortæller, at Brittas svigersøn også havde kontrol med lokalet, hvor Taha blev fundet.

– Kian vidste, hvem der kom og gik – også at Taha var der, siger vedkommend­e, der ønsker at være anonym af hensyn til sin sikkerhed.

Lokalet blev ifølge politiet også brugt som tilholdsst­ed for mange rødder fra Vestegnen med og uden bandeforbi­ndelser. Stedet gik under navnet ’ Klubben’ og var ifølge kilderne startet af Kian Mirzada.

Det var også årsagen til, at Vestegnens Politi og Københavns Politi fredag 3. januar 2014 lavede en razzia på Gungevej 13 A, fordi man havde mistanke om, at der var våben. Daværende vicepoliti­inspektør Lau Thygesen fra Københavns Politis bandeafdel­ing sagde dengang til Hvidovre Avis:

– Vi traf i alt seks personer på stedet, alle med banderelat­ioner til LTF ( banden Loyal to Familia, red). To af dem var eftersøgt til afsoning, heraf manden der er dømt for drabet på Jon Pattora.

Overfald i firmaet

Til Hvidovre Avis fortalte Lau Thygesen også, at Taha Chiadmi havde fået adgang til ejendommen på lovlig vis. I dag har Lau Thygesen ikke yderligere kommentare­r til episoden.

Et halvt år før Taha Chiadmi blev anholdt på Gungevej, stod Kian Mirzada bag et brutalt overfald i sit firmas lokaler på adressen.

Ifølge dommen blev to personer låst inde 15. juni 2013 af Kian Mirzada, hvorefter han tilkaldte to mænd, der slog de to ofre i hovedet med en metalstang. Retten fandt det også bevist, at Britta Nielsens svigersøn i ’ forbindels­e med overfaldet havde en pistol i hånden’. Episoden kostede Kian Mirzada fire måneders fængsel.

Kian Mirzada er også indblandet i en verserende sag, hvor han er tiltalt for frihedsber­øvelse og vold mod en polsk håndværker. Sagen skal for retten til oktober.

Kian vidste, hvem der kom og gik – også at Taha var der

 ?? FOTO: RUMLE SKAFTE ?? Broderen dømt for drab
Den dræbte Jon Patorras kiste bliver båret ud af sin bror, Bandidos- rockeren Ian Ramm Hansen, der i 2018 fik livstid for sin rolle i trippeldra­bet.
FOTO: RUMLE SKAFTE Broderen dømt for drab Den dræbte Jon Patorras kiste bliver båret ud af sin bror, Bandidos- rockeren Ian Ramm Hansen, der i 2018 fik livstid for sin rolle i trippeldra­bet.
 ??  ?? Britta Nielsens svigersøn Kian Mirzada er dømt for blandt andet vold og våbenbesid­delse.
Britta Nielsens svigersøn Kian Mirzada er dømt for blandt andet vold og våbenbesid­delse.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark