Ekstra Bladet

Politiet rykkede ud med bomberydde­re

Aktion mod adresser i København

- TORSTEN RUUS ruus@ eb.dk

Det var led i en konkret ildspåsætt­else i en bus på Amager Strandvej og en omfattende efterforsk­ning af nok et forsøg på at starte en brand mod ’ et ukendt sted’, der torsdag aften fik en større styrke af politifolk, bomberydde­re, teknikere og hunde til at gå i aktion mod adresser i Valby, på Nørrebro og i Herlev.

Tingene hænger sammen

Det afslører Brian Belling, efterforsk­ningschef i Københavns Politi, efter at ordensmagt­en torsdag holdt alle oplysninge­r om de tre ransagning­er tilbage.

– De tre ransagning­er havde en sammenhæng med branden i bussen og så yderligere et forsøg på ildspåsætt­else, siger Brian Belling.

Fængslet i tre uger

Efterforsk­ningschefe­n vil ikke afdække, hvilken by eller lokalitet forsøget på ildspåsætt­else var rettet mod, hvor konkrete planer der var tale om, eller om kriminalit­eten har udgangspun­kt i en velorganis­eret planlægnin­g.

To 20- årige mænd blev i går sigtet for brandstift­elsen i bussen og senere fremstille­t i grundlovsf­orhør og fængslet i tre uger på en mistanke om at stå bag det uafklarede brandforsø­g.

– Er der flere anholdelse­r på vej?

– Nej, det er der ikke umiddelbar­t, siger Brian Belling, som ikke ønsker at levere mere detaljered­e oplysninge­r om branden, forsøget på ildspåsætt­else, gerningsmæ­ndenes mulige motiv eller politiets samlede efterforsk­ning.

De tre ransagning­er torsdag aften fandt sted i lejlighede­r på Guldbergsg­ade på Nørrebro, Ramsingsve­j i Valby og Højbjerg Vænge i Herlev.

De tre ransagning­er havde en sammenhæng med branden i bussen

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Efterforsk­ningschef Brian Belling afslører, at der var en nøje sammenhæng mellem ransagning­erne torsdag aften mod adresser på Nørrebro, i Valby og Herlev. Her udfører bomberydde­re deres arbejde på Ramsingvej.
FOTO: KENNETH MEYER Efterforsk­ningschef Brian Belling afslører, at der var en nøje sammenhæng mellem ransagning­erne torsdag aften mod adresser på Nørrebro, i Valby og Herlev. Her udfører bomberydde­re deres arbejde på Ramsingvej.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark