Ekstra Bladet

Kræver version uden censur

-

Demokrater­ne i USA er ikke tilfredse med, at de kun har fået lov til at se en redigeret version af den længe ventede rapport fra Robert Mueller.

Derfor har formanden for retsudvalg­et i Repræsenta­nternes Hus, Jerrold Nadler, i går stævnet det amerikansk­e justitsmin­isterium.

Han forlanger, at ministerie­t senest 1. maj udleverer den fulde rapport til retsudvalg­et i det demokratis­k kontroller­ede kammer i Kongressen.

Passager er overstrege­t

Rapporten fra den særlige anklager Robert Mueller blev torsdag offentligg­jort efter næsten to års arbejde. Der er dog tale om en redigeret version, hvor adskillige passager er overstrege­t.

– Mit udvalg har brug for og krav på at få den fulde udgave af rapporten og de tilhørende beviser, skriver Nadler i en udtalelse.

Han tilføjer, at det er helt i tråd med tidligere praksis.

Den tidligere FBI- chef Robert Mueller har siden maj 2017 undersøgt, hvorvidt der var russisk indblandin­g i præsidentv­alget i USA i 2016.

Tråde til russere

Rapporten trækker flere tråde mellem Trumps stab og russere. Der er dog ikke beviser for, at Trump har haft et decideret samarbejde med Rusland.

Mit udvalg har brug for og krav på at få den fulde udgave af rapporten

Trumps kritikere mener, at der er passager i den 448 sider lange rapport, der beviser, at Trump har villet hindre Muellers undersøgel­ser.

Blandt andet har præsidente­n bedt sin rådgiver Don McGahn om at ringe til justitsmin­isteren og bede om at få Robert Mueller fyret.

Ritzau

 ?? FOTO: SPENCER PLATT/ RITZAU SCANPIX ?? Jerrold Nadler forlanger at få den fulde Mueller- rapport udleveret til Kongressen­s retsudvalg senest 1. maj.
FOTO: SPENCER PLATT/ RITZAU SCANPIX Jerrold Nadler forlanger at få den fulde Mueller- rapport udleveret til Kongressen­s retsudvalg senest 1. maj.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark