Ekstra Bladet

MIN UNGDOM BLEV STJÅLET AF JEHOVA

SIMON OGSÅ UDSTØDT: – Man bliver pludselig meget ensom

- NANNA BAY MADSEN nba@ eb.dk

En af de andre danskere, der ligesom Tabita Thinggaard har valgt at bryde med Jehovas Vidner, er 44årige Simon Ørregaard fra Vanløse.

Han har været en del af Jehovas Vidner hele sit liv, men for et par år siden fik han nok.

Det fine selskab

– Som barn var jeg glad for Jehovas Vidner, fordi jeg syntes, jeg var en del af det fine selskab. Vi fik at vide, at vi var Guds udvalgte. Det var først som ung, der begyndte at komme problemer. Jeg måtte ikke komme med til fester, tale med piger eller tage en uddannelse.

– Jeg begyndte med årene også at blive mere i tvivl og tænke, at det ikke kunne være rigtigt, at alle, jeg kendte, troede på noget forkert, og jeg fik øjnene op for videnskabe­n. Det gik op for mig, at de sidste 44 år havde jeg hældt mit liv i lokummet, og min ungdom var blevet stjålet. Det skulle være slut nu.

Uden kontakt til datter

Simon Ørregaard stoppede derfor med at komme til de ugentlige møder og andre arrangemen­ter hos Jehovas Vidner. Senest medvirkede han i en radioudsen­delse på Radio24syv, hvor han fortalte om sine erfaringer med Jehovas Vidner. Det førte til udstødelse.

– Min mor skrev afskedsbre­v til mig, og jeg har ikke haft kontakt til en stor del af min familie og venner siden da, herunder min datter på 20 år.

– Man bliver pludselig meget ensom. Jeg ved ikke, hvad der sker i min familie. Er nogle blevet skilt, lever min mormor? Jeg ved det ikke. Det fortsætter sådan resten af livet, så det har meget store personlige konsekvens­er at blive udstødt, og det er hårdt, men jeg fortryder ikke et sekund.

De sidste 44 år havde jeg hældt mit liv i lokummet

 ?? PRIVATFOTO ?? I dag arbejder Simon Ørregaard med at hjælpe danskere, der vælger at vende ryggen til Jehovas Vidner.
PRIVATFOTO I dag arbejder Simon Ørregaard med at hjælpe danskere, der vælger at vende ryggen til Jehovas Vidner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark