Ekstra Bladet

Jarlov vil afskaffe det frie ord

- Karen Bro karen.bro@eb.dk Chefredakt­ør twitter: @brokaren

I DANMARK ER ordet frit. Har vi glemt, hvor værdifuldt det er? Har vi glemt at værne om ytringsfri­heden ved at bruge den med respekt og ikke mindst gensidig respekt?

Nima Zamani, jurist, radiovært og blogger på Ekstra Bladet, mindede os i denne uge om, hvor heldige vi er.

Hans forældre flygtede fra et islamistis­k Iran, hvor – som han skrev – målet stadig er censur, og midlet stadig er vold.

Nima gik i rette med dem, der de seneste dage har stået bag de voldelige optøjer og sammenstød med politiet i forbindels­e med Rasmus Paludans provokatio­ner. De aner ikke, hvor privileger­ede de er, skrev han.

JEG, om vores politikere ved, NU SPØRGER hvor privileger­ede de er. Og tillige om de vedstår sig det ansvar, de bærer som folkets tjenere?

Konteksten er stadig den aktuelle ballade om Rasmus Paludan. Debattør og jurist Natasha Al- Hariri betegnede det på Twitter som vanvittigt, at TV2 skrev, at der ikke er dokumentat­ion for at kalde Paludan for højreorien­teret.

Mit ærinde er ikke at gå ind i den debat. Det står enhver frit for selv at opdatere sig om Stram Kurs og dets politik på partiets hjemmeside.

at sætte fokus på den måde, MIT ÆRINDE ER hvorpå erhvervsmi­nister Rasmus Jarlov reagerede.

Han startede helt legitimt med at markere sin uenighed i tråden på Twitter, hvor han skrev, at TV2 har ret.

Men efter et par meningsudv­ekslinger mellem ham og Al- Hariri kom så meldingen fra Jarlov, der afslører ham som en selvudnævn­t dommer over, hvorvidt vi andre er informered­e nok til at deltage i debatten. Tweetet lyder ordret således:

’ Du bør få et forbud mod at kommentere politik, indtil du som minimum har sat dig ind i, hvad højre og venstre betyder i poli

Jeg tillader mig at have en forventnin­g om, at politikere stiller sig forrest og sætter en høj standard

tik. Det er pinligt, at du ikke ved det og tror, man er højreorien­teret, fordi man er racist.’

trist, at en folkevalgt, DET ER MAGELØST ovenikøbet en minister, i en kontekst, hvor ytringsfri­heden er i fokus, bruger sin til at ønske et andet menneske frataget sin ret til at ytre sig, indtil hun i hans optik er vidende nok til at fortjene den.

Jeg tillader mig at have en forventnin­g om, at politikere stiller sig forrest og sætter en høj standard. At en minister hæver sig over den almindelig­e hånlighed og latterligg­ørelse, som er et vilkår for en del af debatten på sociale medier.

Den forventnin­g kan jeg desværre godt pakke sammen i dette tilfælde.

Jarlov ønsker ikke at løfte det frie ord, men at tage det fra den, han er uenig med.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Erhvervsmi­nister Rasmus Jarlov ( K) nedgjorde Natasha Al- Hariri på Twitter og skrev, at hun bør få forbud mod at kommentere politik.
FOTO: JENS DRESLING Erhvervsmi­nister Rasmus Jarlov ( K) nedgjorde Natasha Al- Hariri på Twitter og skrev, at hun bør få forbud mod at kommentere politik.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark