Ekstra Bladet

Bor på syv kvadratmet­er - og har aldrig været gladere

Emil Nielsen flyttede i oktober hjem til sine forældre for at få styr på økonomien. På landet fandt han i de smukke omgivelser roen, og en daglig tur i skoven og meditation har hjulpet ham på vej

-

Det var her, at hans mor plejede at give stenmassag­e.

De indrammede diplomer fra uddannelse­rne hænger stadig på væggen i det lille værelse, men briksen er væk.

I stedet står en boxmadras i værelset, der siden oktober har været Emil Nielsens hjemmebane. Han ville have styr på økonomien, så lejelejlig­heden i Roskilde til 10.000 kroner om måneden blev sagt op og erstattet af et spartansk indrettet værelse, der ud over sengen består af en stigereol med lidt tøj.

Det er, hvad han har brug for lige nu, men uden for vinduet i det lille hvide, lavloftede bindingsvæ­rkshus tæt på kirken i Allindemag­le er alt, hvad 1. divisionst­opscoreren havde brug for, da han skulle finde ind til sig selv. Det var bonussen ved boligskift­et.

For i skovens ro fandt han roen i sig selv, og Emil Nielsen tager Ekstra Bladet med på den tur, som han en overgang gik hver morgen klokken syv.

Hvor er himlen smuk

Lugten fra gødningen på markerne sætter sig i næseborene, mens fuglene kvidrer lystigt i forårssole­n.

Emil Nielsen bevæger sig i et helt andet tempo, end man er vant til at se ham på fodboldban­en, hvor han i denne sæson foreløbig har plaffet 16 bolde i nettet.

– Det er sjældent, at man møder nogen herude, siger han og kigger op mod trækronern­e. Nogle gange er jeg stoppet op og har tænkt, hvor er de dog grønne, og hvor er himlen smuk.

– Når man bare går en almindelig tur, tænker man ikke over det, men det har givet mig meget at gå herude, siger Emil Nielsen, der afsluttede sine morgenture med meditation og ikke har modtaget profession­el hjælp for at komme ovenpå igen.

Grundsolid glæde

Jeg er gladere, end jeg nogensinde har været. Hver morgen når jeg vågner, er jeg glad, og jeg går glad i seng

Når man bare går en almindelig tur, tænker man ikke over det, men det har givet mig meget at gå herude

Han taler om træerne og om dengang, at han gik hen til et og mærkede det. Fornemmede dets stærke fundament, der ikke rykker sig, selv om blæsten hiver i træets grene.

Det er sådan, at han selv gerne vil være, siger han.

– Og jeg mærker den grundsolid­e glæde nu. Det er fantastisk at have den følelse, fortæller han, mens vi passerer en lille jægerhytte og nærmer os Gyrstinge Sø, der nærmest er pletten i Sjællands midtercirk­el.

Vandet risler

Å.

– Prøv at lyt, siger han, og man forstår, hvorfor Emil i Ringsted Nielsen sætter så stor pris stedet

– Ser man på det udefra, kan det godt virke øv at være 25 år og bo på syv kvadratmet­er hjemme hos mor og far.

– Men jeg er gladere, end jeg nogensinde har været. Hver morgen når jeg vågner, er jeg glad, og jeg går glad i seng, siger den 25- årige Roskilde- angriber.

En ung forvirret dreng

Han tror, at folk også altid har betragtet ham som en glad dreng.

– Ringer du til Mike Jensen i Rosenborg, er jeg sikker på, at han ville sige, at Emil altid var glad.

– Det var jeg egentlig og

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark