Ekstra Bladet

BYB❘L OG BABYBUS

16

- TEKST: MATHIAS GRAM

Skoda Fabia Combi er en habil stationcar, der har mere at byde på, end den umiddelbar­t giver indtryk af.

Nikket, som den unge mand sender mig, da han passerer, er af en type, jeg aldrig tidligere har mødt.

Kort forinden har jeg opgivet mit forsøg på at slå klapvognen sammen i bagagerumm­et og skyndt mig at lukke bildøren, så han kan komme forbi. Med sig har han nemlig en tvillingeb­arnevogn så hærdebred, at den kræver det meste af fortovet.

Han kigger fra den halvt adskilte klapvogn til Bilkaposer­ne i bagagerumm­et, inden han lader blikket glide over den hvide Skoda Fabia. Vi får øjenkontak­t, og så kommer det: Det anerkenden­de mandenik, der byder velkommen i klubben. Farklubben.

Både bil og Bugaboo- klapvogn passer perfekt ind på villavejen i Valby, så man kan ikke klandre min nye forbundsfæ­lle for at overse illusionen. Begge dele er lånt til en test af, hvad Skoda Fabia er for en størrelse.

Testbilen er den lange Combi- udgave af Fabia. Under hjelmen har den en trecylindr­et benzinmoto­r på 1,0 liter, der yder 110 hestekræft­er, og bilen byder yderligere på DSG- automatgea­r og det mellemste udstyrsniv­eau, ’Ambition’. Det giver dog også en merpris i forhold til den billigste Combi-variant, der svarer til prisen på en ny VW Up. 229.000 kroner står testbilen i.

PAKKET MED Bilka- poser, Bugaboo og bleer triller bilen ud fra villavejen. Målet er de smalle og myldretids­ramte gader på Nørrebro, hvor Skoda Fabia skal vise sig at blive en beredvilli­g følgesvend.

Inden da skal den dog luftes på nogle større trafikårer. Den lille motor er støjsvag og får også bilen til at virke let på tå, når den får nok med omdrejning­er. Faktisk er det muligt at køre overrasken­de friskt til.

Problemet er bare, at DSG- gearet kvæler alle den slags ambitioner. Så snart nålen når 2000 omdrejning­er, gearer den op, og motoren sejtrækker flere gange så meget, at det både lyder og føles, som om bilen lider. Jeg ender derfor med at køre med gearstange­n i ’Sport’- eller ’ Manuel’- funktion. Allerede i førstnævnt­e indstillin­g bliver gearskifte­t heldigvis mere harmonisk.

Jeg når frem til Nørrebro, hvor min bedre halvdel venter – en sidste vigtig ingrediens, hvis jeg på et tidspunkt skal blive fuldgyldig­t medlem af farklubben. Det er dog ikke lige til at parkere, og jeg ender derfor med at dreje ned af nogle små, men trafikered­e sidegader.

Fortravled­e cyklister suser både højre og venstre om bilen, gaderne er ensrettede og husene så høje, at det indre kompas hurtigt bliver sat ud af kurs. Her er Fabia Combi imidlertid i sit es. Siderudern­e er store og brede med smalle stolper imellem sig, og det gør det nemt at holde øje med trafikken. Takket være bilens kompakte størrelse er Fabia samtidig nem at manøvrere rundt mellem cykler og parkerede biler på vejen.

I KABINEN har bilens mellemste udstyrstri­n stor betydning. Den er blevet peppet op med læderrat, kromdetalj­er, klimaanlæg og et bredt panel i børstet stål på instrument­bordet. Det får interiøret til at fremstå solidt og gedigent, men også noget gråt og mørkt. Selv det grønne Skoda- logo på rattet er blevet skiftet ud med et eksemplar i sort pianolak, som nok er moderne, men også fjerner den sidste rest af spræl.

På bagsædet er pladsen ikke prangende, og skal man have voksne deromme, kræver det, at føreren sidder oprejst. I praksis vil mange nok oftere bruge sæderne til børn, og det er tydeligt, at Skoda har tænkt i samme retning. Isofix- beslagene er lettilgæng­elige, og der er lavet lommer på siden af forsæderne, hvor man eksempelvi­s kan have en pose gulerødder siddende.

Det kan være guld værd i hverdagen og er med til gøre Fabia til en bil, der trods sin spinkle motor kan give point hos de andre nyslåede fædre på villavejen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark