Ekstra Bladet

Fitness, cykling, akupunktur og ingefærsho­ts

- T□KST: CASP□R HJORTH

Kate Blumenstaa­dt Flenting har fået to nye knæ, men hun føler sig stadig som en person, der er ramt af slidgigt.

– Ja, det gør jeg da. Jeg tager stadig smertestil­lende hver dag for at gå på arbejde, siger socialog sundhedsas­sistenten fra Herlev Hospital, der også benytter sig af alternativ behandling:

– Man siger jo, at ingefærsho­ts er godt med slidgigt. Jeg ved ikke, om det virker, men så er det sikkert godt mod noget andet. Det gør også ondt i albuer og skuldre. Det er et fysisk krævende job, jeg har. Kroppen er slidt, og jeg får fast akupunktur hvert 14. dag.

Træning er blevet en fast del af Kates liv – selv om sveden koster smerter:

– Jeg går i fitness og cykler. Der er ingen tvivl om, at det er godt at røre sig.

Operatione­rne har hjulpet med knæproblem­erne. Den første fandt sted i 2015, mens højre knæ blev udskiftet for knap et år siden:

– Det driller stadig lidt. Det er, som om knæet låser, når jeg har stået stille. Så skal jeg ligesom bruge kræfter på at løsne det. Jeg må se at få kigget på det.

DEN 57-ÅRIGE social- og sundhedsas­sistent er glad for, at der gennem årene kommet flere hjælpemidl­er, der gør hendes job lettere at udføre. Og hun giver gerne sine erfaringer videre til de yngre kolleger.

– Jeg påtaler altid, at de skal passe på kroppen. Det betyder også meget, at vi i dag taler om at forflytte patienter. Vi siger ikke løfte. Når vi siger forflytte, så husker man, at der hører et hjælpemidd­el til, der gør det mindre hårdt, siger Kate, der håber, at kroppen holder nogle år endnu:

– Men jeg tænker da på, at der er langt til pensionen.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Kate Blumenstaa­dt Flenting har fået to nye knæ. Kroppen er slidt efter mange år som sosu- assistent.
FOTO: LINDA JOHANSEN Kate Blumenstaa­dt Flenting har fået to nye knæ. Kroppen er slidt efter mange år som sosu- assistent.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark