Ekstra Bladet

Påsken er lig med forsinkels­er

KEND DINE RETTIGHEDE­R: Påsken er en travl rejseperio­de, og i samme periode sidste år var over hvert fjerde fly med afgang fra Danmark forsinket

- T□KST: N❘□LS FR❘❘S

Hvis du flyver i påsken, vil du formentlig opleve forsinkels­er. I hvert fald hvis en opgørelse over de seneste tre års flytrafik i påsken, som kompensati­onsselskab­et Airhelp står bag, også passer på 2019. Selskabet har lavet en opgørelse over samtlige afgange fra danske lufthavne i påskeugen 2016, 2017 og 2018. Opgørelsen viser, at i 2018 lå den gennemsnit­lige on time- performanc­e for fly med af

gang fra danske lufthavne på 72 procent. Det vil sige, at over hver fjerde flyvning var forsinket. I 2017 var tallet bedre med 89 procent, mens det lå på 82 procent i 2016.

– De sidste par år har presset flyindustr­ien maksimalt. Dette beviser igen, at der er meget arbejde at gå i gang med, og der er lang vej til, at flyselskab­erne prioritere­r passagerlo­vgivningen, siger Henrik Zillmer, stifter af Airhelp, i en pressemedd­elelse.

TALLENE FRA

Airhelp viser, at samlet set over de tre påskeuger har i alt 12.000 passagerer oplevet forstyrrel­ser på deres rejser, som var kompensati­onsberetti­gede. I 2016 havde 6.600 passagerer ret til kompensati­on, i 2017 var tallet 900 og i 2018 var 4.500 passagerer berettiged­e.

Sidste år var flyafgange til Dublin mest præget af forsinkels­e. Her var 62 procent af afgangene fra danske lufthavne til Dublin ramt af forsinkels­er. Den næstmest forsinkede afgang var til Gdansk, hvor lige over halvdelen var forsinkede. I 2016 var hele 82 procent af afgangene til Bruxelles forsinket.

 ?? FOTO: MATHIAS ØGENDAL ?? Mange oplever kaotiske tilstande i forskellig­e lufthavne i EU i påsken, men de færreste ved, at de kan få kompensati­on ved alvorlige forsinkels­er.
FOTO: MATHIAS ØGENDAL Mange oplever kaotiske tilstande i forskellig­e lufthavne i EU i påsken, men de færreste ved, at de kan få kompensati­on ved alvorlige forsinkels­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark