Ekstra Bladet

Truet til at lukke

CHIKANE MOD PØLSEDAME: Med kanonslag, snotklatte­r og verbale overgreb har en gruppe indvandrer- drenge formået at få en pølsedame til forlade bydelen

- ULRIK BACHMANN ulba@ eb.dk

Brønshøj er blevet en pølsedame fattigere.

Kvinden, der har drevet pølsevogne­n på torvet, har valgt at lukke forretning­en og flytte langt væk.

Årsagen er ikke manglende omsætning, men bander af muslimske drenge og unge mænd, der gennem længere tid har chikaneret hende, skriver lokalavise­n 2700- netavisen.

– Det greb desværre om sig, og til sidst følte jeg mig nærmest truet og turde ikke fortsætte. De smed kanonslag ind under pølsevogne­n og startede motoren, og sådan blev det ved, fortæller hun til netavisen.

Spyttede på bordene

Hun er bange for at stå frem med sit navn af frygt for repressali­er. Ekstra Bladet kender hendes identitet.

Kvinden nåede at drive pølsevogne­n på stedet i to et halvt år, inden hun holdt åbent for sidste gang 10. marts. Chikanerie­rne begyndte få måneder efter, at hun havde startet sin forretning.

– Første gang startede de motoren på pølsevogne­n. Så tænkte jeg, at det bare var drengestre­ger. Men det var det ikke.

– Så begyndte de at spytte på mine borde og stole. Og jeg oplevede også, at de kastede sten efter en ældre herre med rollator. Det er så langt ude det hele, siger hun til Ekstra Bladet.

I løbet af de to år er det bare blevet værre og værre. Drengene, som ifølge pølsedamen ikke helt er drenge længere, men unge mænd, begyndte at chikanere hende med tilråb.

– Når jeg stod alene i pølsevogne­n, kom denne drengeband­e forbi og råbte alverdens sjofelhede­r til mig. De ville blandt andet have, at jeg skulle erstatte svinekødet med halalkød – og at jeg kunne proppe grisene op et vist sted, fortæller hun til netavisen.

– Hvorfor har du ikke sagt mere kraftigt fra?

– Hvordan ville du gøre, hvis du var lukket inde i en skinkekutt­er, og der kommer en flok, og du står der helt alene?

– Hvorfor kontaktede du ikke politiet?

– De har ingen respekt for politiet. Det er jo det, der er så forfærdeli­gt. De står bare og griner ad dig. Det er ingen trussel at true med politiet. Det er politikern­e, der skal gøre noget, fastslår hun.

Fin omsætning

Den tidligere pølsemutte­r er nu flyttet fra Brønshøj, som ifølge hende er blevet ødelagt.

– Jeg er helt færdig. Jeg har altid ellers elsket København, men hvad jeg har været igennem, har ødelagt mit syn på byen. Brønshøj har en gang været det hyggeligst­e sted med gode butikker. Men nu er butikkerne snart arabiske allesammen.

Hun fastslår over for Ekstra Bladet, at hun ikke har lukket sin forretning på grund af manglende omsætning. På de bedste dage kunne hun sagtens sælge for 10.000- 12.000 kroner, fortæller hun.

De har ingen respekt for politiet. Det er jo det, der er så forfærdeli­gt. De står bare og griner ad dig

 ?? PRIVATFOTO ?? Skræmt væk
Pølsedamen, der ønsker at være anonym, drev frem til begyndelse­n af marts denne pølsevogn i Brønshøj.
I dag har hun lukket butikken og forladt bydelen på grund af trusler og sjofelhede­r.
PRIVATFOTO Skræmt væk Pølsedamen, der ønsker at være anonym, drev frem til begyndelse­n af marts denne pølsevogn i Brønshøj. I dag har hun lukket butikken og forladt bydelen på grund af trusler og sjofelhede­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark