Ekstra Bladet

FAR TRAK BABY UD AF GABET PÅ DINGO

DRAMA PÅ AUSTRALSK FERIEØ

-

En campingfer­ie udviklede sig dramatisk, da en dingo snuppede en 14 måneder gammel dreng på den australske ferieø Fraser Island, som ligger ud for den australske østkyst i delstaten Queensland.

Vækket af gråd

Tidligt fredag morgen lokal tid blev barnets forældre i deres autocamper vækket af gråd, som de kunne høre kom fra en stadig længere afstand. Da faren kom ud, så han en dingo i færd med at slæbe barnet væk.

Manden fik omgående vristet barnet ud af kæben på dyret, oplyser myndighede­r på Fraser Island.

Samtidig måtte han jage en større gruppe dingoer væk fra området.

Barnet blev efterfølge­nde behandlet for to dybe bid i nakken, hvorefter det med helikopter blev bragt til et hospital.

Flere angreb

Angrebet er det tredje af sin slags på Fraser Island i år. To dingoer blev i marts aflivet, efter at en fransk mor og hendes søn var blevet slemt tilredt i et angreb.

Der lever omkring 200 dingoer på Fraser Island, hvor de er fredede. Øen er med i Unescos verdensarv­sprogram, fordi den med en længde på 122 kilometer og en bredde på op til 25 kilometer er verdens største sandø

Filmatiser­et

Det seneste dingoangre­b vækker mindelser i Australien om en spektakulæ­r sag fra 1980, som senere er blevet filmatiser­et med Meryl Streep i hovedrolle­n. Her forsvandt et spædbarn fra et telt på en campingpla­ds i Australien.

Moren forklarede, at barnet var blevet taget af en dingo.

Hun blev efterfølge­nde kendt skyldig i at have dræbt sit barn og blev fængslet i tre år, før hun blev frikendt i sagen. Det er dog først i 2012 blevet slået fast, at barnet rent faktisk blev fjernet og dræbt af en dingo.

 ?? ARKIVFOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Her ses en dingo, som er en vildhund, på Fraser Island.
ARKIVFOTO: SHUTTERSTO­CK Her ses en dingo, som er en vildhund, på Fraser Island.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark