Ekstra Bladet

Samsung fejler igen med stor lancering

PR-KATASTROFE: Ny telefon koster 15.900 kroner, men går i stykker efter få dages brug

- HEINE JØRGENSEN heine@ eb.dk

Efter at have modtaget omfattende roser fra adskillige techanmeld­ere, er Samsungs store satsning på fremtidens telefon rystet fra hinanden.

Onsdag begyndte de selvsamme anmeldere nemlig at fortælle om, hvordan både displayet og foldemekan­ismen på deres Galaxy Fold svigter.

I nogle tilfælde er en særlig film, der ligger hen over displayet, blevet fjernet af brugerne, der troede, at det var en normal beskyttels­esfilm.

Det er det imidlertid ikke, men derimod en særlig folie, som skal blive liggende på den 15.900 kroner dyre telefon.

Trænger ind under skærm

Andre anmeldere har dog ikke gjort andet end at bruge telefonen, som alligevel er brudt ned eller pludselig har fået mærkelige buler under displayet.

Angiveligt fordi små fremmedleg­emer nemt kan komme ind under skærmen og skade den.

– Jeg har brugt telefonen på helt normal vis, fortæller Dieter Bohn fra The Verge.

– Som at åbne og lukke den og lægge den ned i min lomme. Bohn mener naturligvi­s, at det er bekymrende, at den nye og meget kostbare telefon så nemt kan gå i stykker. Særligt fordi almindelig­e brugere sjældent kan forvente samme hurtige reaktion, som han og andre anmeldere har oplevet. Nemlig at få fløjet en ny enhed ind.

– Det er problemati­sk, at den lille bule under skærmen kunne presse så skarpt, at den fik skærmen til at gå i stykker.

Samsung bekræfter i en officiel udtalelse om sagen, at man har fået flere hen

Jeg har brugt telefonen på helt normal vis

vendelser fra anmeldere, der enten har oplevet, at deres enheder er gået spontant i stykker. Eller er gået i stykker, fordi de fjernede den beskyttend­e folie.

Telefoner brændte

Enhederne vil nu blive grundigt undersøgt. Og når telefonen om kort tid går i handlen i blandt andet Danmark, vil der følge en klar advarsel med om, at man ikke må pille folien af skærmen.

Det er i øvrigt ikke første gang, at det har rystet Samsung, når firmaet forsøger at gå længere end konkurrent­erne.

I 2016 løb den sydkoreans­ke gigant således ind i alvorlige problemer, da man byggede et alt for stort batteri ind i den nye Galaxy Note 7. Det betød, at flere enheder brød i brand. Og at firmaets telefoner blev forbudt at tage med hos de fleste flyselskab­er.

Sagen sled dengang ikke alene hårdt på Samsungs image, men var også en særdeles dyr affære.

 ??  ?? Den erfarne tech anmelder Marques Brown er en af dem, der troede, at folien på Galaxy Fold kan tages af. Det kan den ikke, uden at man ødelægger den meget dyre telefon. Foto: MKBHD
Den erfarne tech anmelder Marques Brown er en af dem, der troede, at folien på Galaxy Fold kan tages af. Det kan den ikke, uden at man ødelægger den meget dyre telefon. Foto: MKBHD
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark