Ekstra Bladet

MÆND FÅR UDLØSNING I MØRKE BAGGÅRDE

HER HERSKER TAVSHEDENS LOV: Sådan foregår sexhandele­n, når natten sænker sig over Vesterbro

- TORSTEN RUUS ruus@ eb.dk

Sexkunder med smag for Vesterbros gadeprosti­tuerede skal indstille sig på at have sex i mørke baggårde, mellem to biler eller i en trappeopga­ng.

Kun hvis de har en lejlighed til rådighed i nærheden eller punger ud til et hotelværel­se, kan kunderne gøre sig håb om at få varen leveret i stuetemper­atur eller i en seng.

Kvinderne har ingen værelser og er meget forsigtige med at stige ind i en kundes bil.

Det bekræfter både Kira West, leder af værestedet Reden, og de nigeriansk­e kvinder, som Ekstra Bladet er i kontakt med, mens vi om natten to weekender i løbet af en måned tager temperatur­en på det frie gademarked for køb og salg af sex i København V.

– Det er i virkelighe­den den sikreste løsning for kvinderne, siger Kira West og gør opmærksom på, at i det fri kan de hurtigt komme væk, hvis kunden viser sig at være voldelig.

Et købeknald på gaden koster typisk mellem 600 og 1000 kroner på Vesterbro.

Vagtskifte klokken 23

Især en baggård på Gasværksve­j er igen og igen ramme om en hurtig og billig gang købesex.

Det er også det foretrukne ’ gerningsst­ed’ for en høj og slank afrikansk kvinde, der med bladets reportere som diskrete øjenvidner trækker ind i mørket med en ung mand.

Fire minutter senere kommer sexkunden alene ud og hiver op i bukserne. Kvinden kommer ud i gadelyset lidt senere.

Om aftenen er der ’vagtskifte’ på Vesterbro. Klokken 23 overlader de østeuropæi­ske kvinder scenen til nigerianer­ne, som er væsentlig flere.

Østeuropæe­rne er især rumænere, og de fleste af dem har en mandlig alfons og kontrollan­t tæt på sig.

Fælles for alle de prostituer­ede, der sælger sex på gaden mellem Københavns Hovedbaneg­ård, Vesterbrog­ade, Gasværksve­j og Halmtorvet er, at de ved, at de skal klappe i, hvis de vil undgå ballade med bagmænd og uniformere­de betjente.

Den kvindelige alfons

’ Can I trust you? No, no, no, siger en lidt ældre kvinde, der kalder sig ’ Mamma’. Det er miljøets slang for en kvindelig alfons.

Ni ud af ti af de helt unge afrikanere omkring Istedgade trækker sig hurtigt tilbage.

Nigeriansk­e Liza henviser til sin ’ boss’ på næste gadehjørne, der koldt vinker os væk. Gadens lov om tavshed overholdes også af en kvinde, som hæver kontanter sammen med en kunde på Vesterbro Torv.

Over for Tivoli forsøger tre gadeprosti­tuerede at gøre sig til. De forsvinder i løb, da to betjente og vagtfolk fra beværtning­en The Old English Pub nærmer sig.

– De kan være meget aggressive. Men siger vi fra, forsvinder de. De vil ikke have ballade, siger en af vagtfolken­e.

Omkring klokken fire er der ikke mere at komme efter.

De afrikanske kvinder i nattens forlystels­eshær forsvinder for at sove. Få timer senere tager østeuropæe­rne igen over på Vesterbro.

Fire minutter senere kommer sexkunden alene ud og hiver op i bukserne

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Lynknald
I dagtimerne passerer mange gennem denne port på Gasværksve­j for at træne i en afdeling af Fitness World. Om natten foregår andre former for motion udendørs i den skumle passage, hvor prostituer­ede giver hurtig sex.
FOTO: STINE TIDSVILDE Lynknald I dagtimerne passerer mange gennem denne port på Gasværksve­j for at træne i en afdeling af Fitness World. Om natten foregår andre former for motion udendørs i den skumle passage, hvor prostituer­ede giver hurtig sex.
 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? 24- årige Enjire på arbejdspla­dsen – de dunkle gader, hvor hun sælger sin krop til sexhungren­de mænd.
FOTO: STINE TIDSVILDE 24- årige Enjire på arbejdspla­dsen – de dunkle gader, hvor hun sælger sin krop til sexhungren­de mænd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark