Ekstra Bladet

Kun de stærkeste når Danmark

-

Rådgivning­s- og værestedet Reden har i løbet af en nat kontakt til 30- 40 nigeriansk­e kvinder på gaden på Vesterbro.

– Det er kun de stærkeste, der overhovede­t når frem til Danmark. Det kræver noget af et helbred, og de har ofret meget for at komme her til. De fleste holder ud, indtil de bliver taget af politiet. Enkelte bukker under efter få dage og vil gerne hjem igen, siger Kira West, chef for Reden.

Hun fortæller, at kvinderne som oftest ved, at de skal sælge sex. For at beskytte sig selv og deres bagmænd kan de finde på at lyve om deres oprindelse­sland. Stoffer tager de aldrig.

– Nej, der er de meget asketiske. Trolddom og en stærk kristen tro hjælper dem med at finde mening i de svære vilkår, de lever under. De holder også humøret oppe ved at blive veninder og pjatte med hinanden, siger Kira West.

Overvåget af ’ Mamma’

Redens chef fortæller, at en ’ Mamma’ eller ’ Madam’ lidt på afstand holder øje med de unge prostituer­ede på gaden eller over telefonen. Længere oppe i hierarkiet er der andre bagmænd, der også tjener penge på gældsaftal­erne.

– ’ Mamma’erne’ er kvinder, der har været med til at rekruttere dem. Mange af dem har selv arbejdet på gaden, og nu er de måske kommet ud af deres gæld.

Sine Plambech, antropolog og seniorfors­ker ved Dansk Institut for Internatio­nale Studier ( DIIS) har i op til ti år udført feltarbejd­e blandt de nigeriansk­e migranter i Nigeria og på Vesterbro.

Hun har registrere­t, at de nigeriansk­e kvinder i miljøet er blevet yngre efter flygtninge­krisen i 2016. Men der er stadig ældre, enlige mødre, der sender penge hjem til deres børn.

Trolddom og en stærk kristen tro hjælper dem med at finde mening i de svære vilkår

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark