Ekstra Bladet

E- sport som fagi skolen

Var du et smut forbi Copenhagen Games i påskeferie­n, kunne du støde på en verden af engagerede e- sportsudøv­ere

- AMALIE OLSEN FOTO: LINDA JOHANSEN ao@ eb.dk

– Vi lærer utroligt meget om samarbejde, konfliktlø­sning, arbejde under pres og kommunikat­ion.

Tæt omringet af langborde med computersk­ærme, tastaturer, computermu­s og lysende stationære maskiner fik Ekstra Bladet en snak med den spirende esportverd­ens unge skud.

Lea Hessellund Lau er 17 år og studerer på HHX. I sin uddannelse er hun en af dem, der har valgt at tilføje e- sport som valgfag.

Mental træning

– Jeg bruger det i hverdagen. Vi har rigtig meget mental træning, som vores underviser Sandra står for. Vi lærer at tale med hinanden,' siger 17- årige Lea ved Copenhagen Games, der foregik i Lokomotivv­ærkstedet tæt på Fisketorve­t.

Hun skal selv spille ved en af turneringe­rne til eventet.

Leas underviser, Sandra Madsen, er også til stede. Hun er ansat på Grenå Gymnasium og HF og underviser HHX i e- sport, hvor Lea er en af hendes elever. Hun mener, der er lidt vej endnu før e- sporten er helt tilpasset uddannelse­rne.

– Den er fremadgåen­de, udviklinge­n inden for esport, men for at det fortsætter, kræver det stadig, at der er nogen, der sætter sig ned og siger, det er det her, de skal undervises i. Såvel som i idræt så er der også en teoretisk plan, de er nødt til at følge, og det er der ikke ret mange, der gør, fortæller Sandra Madsen på 22 år.

Efterskole­rne

Det er ikke kun på gymnasiern­e, at man støder på esporten i undervisni­ngen. Der er ifølge nyere tal fra Efterskole­foreningen sket en stigning i antal af efterskole­r med e- sport som linjefag eller valgfag. Hver fjerde danske efterskole i skoleåret 2018- 19 tilbyder eleverne at have e- sport på skoleskema­et.

Sandra Madsen er fortaler for, at man ikke blot benytter e- sporten, som noget man sidder og spiller, men at man tager uddannelse­n længere end det.

– På efterskole­rne sætter de sig ned og spiller, og så er der måske noget holdsnak, og ikke så meget andet teoretisk. Men på HHX svarer det til et A- fag. Eleverne har mange timer, og der er også nødt til at være noget teori og praktisk.

 ??  ?? 10.000 gæster Lokomotivv­ærkstedet i København lagde lokation til omkring 10.000 besøgende gæster henover påsken, heriblandt en masse unge gamere.
10.000 gæster Lokomotivv­ærkstedet i København lagde lokation til omkring 10.000 besøgende gæster henover påsken, heriblandt en masse unge gamere.
 ??  ?? Lea Hessellund Lau og hendes underviser på HHX i e- sport Sandra Madsen til Copenhagen Games.
Lea Hessellund Lau og hendes underviser på HHX i e- sport Sandra Madsen til Copenhagen Games.
 ??  ?? Som turnerings­dommer får Nicklas Honoré Sørensen lov at stå helt tæt på de dygtigste e- sports spillere.
Som turnerings­dommer får Nicklas Honoré Sørensen lov at stå helt tæt på de dygtigste e- sports spillere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark