Ekstra Bladet

HA FLYTTER IND I KIRKE

CHIKANERET UD AF STORBY: Rocker- chapter er rykket på landet efter at have erkendt nederlag i strid med latte- drikkende forretning­sfolk i New York

- TORSTEN RUUS ruus@ eb.dk

' Holy ghost!'

Det amerikansk­e fyndudtryk dækker meget godt en ny, helt usædvanlig flytning i toppen af rocker- hierarkiet i New York i USA.

Efter at have resideret i et meget synligt to- etagers klubhus på adressen 77 E. Third Street i New Yorks Lower East Side siden 1968 har rocker- gruppens regionale chapter solgt den berygtede matrikel til en ejendoms- koncern.

I stedet har Hells Angels ifølge flere amerikansk­e medier købt en nedlagt baptist- kirke på Long Island i byen Centereach i det landlige Suffolk County.

Her 70 kilometer øst for New York er de i fuld gang med at etablere et nyt klubhus. Korset i den ene ydervægs murværk har de valgt at bevare. Nu på søndag er der ifølge chaptrets hjemmeside kæmpe indflytter­party med livemusik på den nye adresse.

Det har ikke vakt begejstrin­g i den lokale befolkning.

– Vi er alle sammen noget bekymrede. Vi har børn, og vi aner ikke, hvad de ( Hells Angels, red.) har gang i, sagde en af naboerne, Farro Paul i vinter til den lokale presse, da rygtet om HA’s flytning bredte sig.

Chikaneret af yuppier

Flytningen er udløber af en strid, som Hells Angels ifølge New York Post er endt med at tabe.

Rockernes ' fjender' var unge forretning­sfolk, studerende, turister og andre latte- drikkende kunder hos Starbucks i Lower East Side.

– Vi bliver chikaneret af yuppier, der sidder på vores motorcykle­r og tisser på fortovet, sagde HA- medlemmet Tony, som nyhedsmedi­ets reportere for nylig mødte uden for klubhuset i New York.

Tony afslørede, at chaptret ville finde et ' mere komfortabe­lt' hovedkvart­er. Nu viser det sig så, at det bedste bud har været den nedlagte kirke.

I de senere år har bikernes gamle klubhus udsmykket med flammer og dødningeho­veder været et yndet foto- spot for instagramm­ere, og turister og andre trafikante­r har i stort omfang ignoreret klubbens regel om, at kun HA- medlemmer må parkere foran det karakteris­tiske byhus.

I 2016 fjernede en yngre biker en parkerings- afmærkning fra stedet og blev skudt i maven som straf, og sidste år var der igen ballade, da et HA- medlem tævede en fastfood- udbringer, som ville aflevere middagsmad til en nabo.

Politiet har igennem årene holdt skarpt øje med Hells Angels og gruppens gamle klubhus i New York. Der er gennemført narkoransa­gninger flere gange.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Det gamle hovedkvart­er for Hells Angels i New York. Rockerne har opgivet at tage kampen op mod yuppies, pizza- bude og selfie- turister og har solgt det gamle klubhus til et ejendomsse­lskab.
FOTO: LARS POULSEN Det gamle hovedkvart­er for Hells Angels i New York. Rockerne har opgivet at tage kampen op mod yuppies, pizza- bude og selfie- turister og har solgt det gamle klubhus til et ejendomsse­lskab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark