Ekstra Bladet

Stop Paludans hadtale

-

Rasmus Paludan og hans politik med koranafbræ­ndinger har vakt stor uro i København. En række politikere har forsvaret hans ret til at demonstrer­e og gør det til en kamp om ytringsfri­hed og forsamling­sfrihed. Altså er Paludan nu blevet det nye symbol for den absolutte ytringsfri­hed i Danmark.

Jeg synes, det er skræmmende, at vi nu lever i en tid, hvor en racismedøm­t hadprædika­nt nu skal beskyttes i at udøve had og racisme i vores gader med det ene formål at skabe uro og ravage.

Men hvad er det lige, man forventer, når man kaster rundt med en Koran, derefter pakker den ind i bacon og brænder den?

Er vold så svaret på blasfemien? Naturligvi­s ikke, men jeg forstår årsagen til, at vreden kommer. Og årsagen er bl. a. mange års hetz og fremmedfje­ndsk politik, som nu bliver personific­eret i Paludan, som ovenikøbet er beskyttet af flere hundrede betjente. Som yderligere bliver bakket op af ledende politikere, som vil forsvare hans ret uden at tage stilling til indholdet.

Det er at vifte med en rød klud foran tyren og derefter ikke forvente, at den vil reagere instinktiv­t. Man kan ikke krænke først, for så give den, der er krænket, skylden for at føle sig krænket. Sådan spiller klaveret ikke.

Det krænker min retsfølels­e, at Paludan brænder vores alle sammens skattekron­er af på hadtale, racisme og provokatio­ner. Det har efter min mening intet med demonstrat­ioner at gøre, og derfor bør hans demoer forbydes jvf. grundloven­s paragraf 79.

Seks millioner kroner har vi brugt på ham alene i 2019. Og det er, inden optøjerne på Nørrebro er talt med. Sidste år har beskyttels­en af Paludan kostet staten, altså dig og mig, cirka 30 millioner kroner.

En ekstremist burde ikke have ret til at benytte dansk politi som ufrivillig­e bodyguards.

Ytringsfri­hed uden grænser er tydeligvis ikke sundt for vores samfund. Kashif Ahmad København Folketings­kandidat for Alternativ­et

Det krænker min retsfølels­e, at Paludan brænder vores alle sammens skattekron­er af på hadtale, racisme og provokatio­ner

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN ?? Lad os holde op med at bruge millioner af skattekron­er på Rasmus Paludan, foreslår Kashif Ahmad.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN Lad os holde op med at bruge millioner af skattekron­er på Rasmus Paludan, foreslår Kashif Ahmad.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark