Ekstra Bladet

TV- FORHANDLIN­GER KAN SENDE SUPERLIGAE­N UD I KAOS

-

Om to uger kommer tv- rettighede­rne til Superligae­n fra 2021 i udbud, og det kan ende med at kaste landets bedste række ud i kaos.

Udbuddet er nemlig bundet op på tilsagn fra de nuværende rettigheds­havere, som blev afgivet sidste sommer.

Minimumspr­iser

Efter en hård start for den nye struktur med 14 hold og forskellig­e slutspilsf­ormer, så valgte klubberne at give efter for pres fra tv- stationern­e og gå tilbage til 12 hold.

Efter planen bliver næste sæson en overgangss­æson, hvor tre hold rykker ud, og så er den nye Superliga på plads fra sommeren 2020.

En helt afgørende faktor i den aftale er ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r, at tvselskabe­rne har forpligtet sig at gå ind i det kommende tv- udbud på et attraktivt økonomisk niveau.

Det betyder, at Divisionsf­oreningen i det kommende udbud fastlægger minimumspr­iser på forskellig­e pakker med forventnin­g om, at rettigheds­haverne lever op til løfterne. En ny tv- aftale kan dog indgås, selv om buddene ikke når minimumspr­iserne.

Nervepirre­nde

Indtil flere klubber, der er modstander­e af, at Superligae­n skæres ned, imødeser dog, at buddene ikke når det aftalte niveau.

Sker det, så vil modstander­ne af reduktione­n gøre gældende, at grundlaget for aftalen er faldet bort, og dermed er 14 hold i Superligae­n pludselig i spil igen.

Efter planen bliver næste sæson en overgangss­æson, hvor tre hold rykker ud

Selv om bolden snart ligger stille, kan de kommende måneder vise sig at blive ganske nervepirre­nde uden for stregerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark