Ekstra Bladet

L’EASY- MILLIARDÆR STRAMMER GREBET OM OB

-

L’Easy- milliardær­en Niels Thorborgs greb om OB er strammet markant den seneste uge.

Som bebudet på generalfor­samlingen 22. marts 2019 er Odense Sport & Event A/ S – selskabet bag de bronzejage­nde fynboer – blevet tilført 60 mio. kr. til ’dækning af underskud kr. 50.400.000,00’, som det står i registreri­ngen ved CVR- registret.

Officielt står flere investorer bag. ’ Kapitaludv­idelsen gennemføre­s blandt selskabets nuværende aktionærer,’ som det står i en pressemedd­elelse udsendt fra Odense Sport & Event A/ S.

Lægger kassen

I praksis er det Niels Thorborg, der lægger kassen.

I praksis er det Niels Thorborg, der lægger kassen

Den fodboldgla­de milliardær sidder nemlig efter kapitaltil­førslen på 92 procent af aktierne i OB. Det betyder, at afdøde C. C. Nielsens aktiepost i dag er så udvandet, at den er uden betydning.

Der er kort fortalt Niels Thorborg – og ingen andre – der kontroller­er, hvilken retning OB skal følge.

Fokus på de unge

Den fynske rigmand gjorde sin entré i klubben sommeren 2006, og han var med til at udvide selskabet til at blive en vigtig del af kulturlive­t i Odense, lige som hotel- og kongresdri­ft kom med under paraplyen. Samtidig blev der oprustet sportsligt med tre sølvmedalj­er til følge.

Niels Thorborg har betalt stort for sit engagement. Den netop gennemført­e kapitaludv­idelse er den tredje på fem år, hvor der samlet er tilført 125 mio. kr. Læg dertil yderligere 60 mio. kr. tilført i 2011.

Intet tyder på, at den seneste udvidelse kommer til at føre til en ny stor sportslig satsning i OB. Nye facilitete­r i Ådalen for Superliga- truppen samt øget fokus på de unge fra akademiet bliver cirklet ind i seneste regnskab.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? AGF vil meget gerne forlænge lejeaftale­n med Liverpool- målmand Kamil Grabara.
FOTO: CLAUS BONNERUP AGF vil meget gerne forlænge lejeaftale­n med Liverpool- målmand Kamil Grabara.
 ?? FOTO: CLAUS FISKER/ RITZAU SCANPIX ?? Niels Thorborg har betalt stort for sit engagement.
FOTO: CLAUS FISKER/ RITZAU SCANPIX Niels Thorborg har betalt stort for sit engagement.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark