Ekstra Bladet

DA 50 FANS STYRTEDE NED

Tilhængern­e jublede, da Brøndby kom foran – rækværket på Vejle Stadion gav efter

- GISLE THORSEN gisle@ eb.dk

Solen skinnede, folk strømmede til stadion, og Ebbe Skovdahls berømte ord om, at ’det dufter så dejligt af fodbold i Nørreskove­n’ passede i den grad den smukke juli- dag i 1995.

Han var i Vejle med sit Brøndby-mandskab for at møde oprykkeren, der fik en drømmestar­t på sæsonen. Allerede efter 15 sekunder bragte hviderussi­ske Eduard Demenkovet­s Vejle foran.

Det var den hurtigste scoring i Superligae­n nogensinde, men den historie druknede i en anden og langt mere alvorlig.

For da Bo Hansen efter knap en halv times spil bragte gæsterne fra Vestegnen på 2- 1, kollapsede rækværket foran de jublende Brøndby-fans, der havde fyldt gæsteafsni­ttet på det gamle stadion godt op.

Brud på rygsøjlen

’ Sådan et gammel, rustent møggelænde­r, det var simpelthen gennemtære­t’, lød det fra en vred Brøndby- fan efter den uhyggelige stadionuly­kke.

Omkring 50 Brøndbyfan­s faldt flere cirka tre meter ned i en skakt under tribunen. Nogle tilskadeko­mne fik behandling på cindersban­en, og Brøndby- læge Per Bjerregaar­d var på overarbejd­e.

24 Brøndby-fans blev kørt til Vejle Sygehus. Langt de fleste kunne heldigvis udskrives hurtigt efter, men det var rent held, at det ikke endte langt værre. Kun en enkelt fan kom alvorligt til skade. Han pådrog sig et brud på rygsøjlen.

Utroligt nok blev kampen ikke aflyst, og Brøndby endte med at vinde sæsonpremi­eren 3- 1.

Det var i øvrigt anden stadionuly­kke inden for kort tid. I november 1994 var det gået galt på Aalborg Stadion, da netop Brøndby havde været på besøg.

Stadionuly­kkerne fik DBU til at reagere med krav om, at Superliga- stadioner skulle opfylde FIFA’s anbefaling­er ... inden år 2000.

 ?? FOTO: PALLE HEDEMANN ?? Voldsomt Det så voldsomt ud, men mirakuløst kom kun en Brøndby- fan alvorligt til skade.
FOTO: PALLE HEDEMANN Voldsomt Det så voldsomt ud, men mirakuløst kom kun en Brøndby- fan alvorligt til skade.
 ??  ?? Ekstra Bladet var kontant, da stadion- ulykken røg på forsiden mandag 31. juli 1995.
Ekstra Bladet var kontant, da stadion- ulykken røg på forsiden mandag 31. juli 1995.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark