Ekstra Bladet

GRAVER FIK DEBUT TØFFE BLEV STRAFFET

-

19. august 1998, Letná Stadion i Prag: Thomas Gravesen får debut på A- landsholde­t – Stig Tøfting bliver straffet af Bo Johansson!

Det er mod TjekkiGRAV­ER: et på udebane, jeg debuterer.

Taber vi 1- 0? Jeg TØFFE: tror nemlig, jeg missede flyet fra Tirstrup, så jeg ikke nåede med. Jeg kom senere, og så blev jeg som den eneste markspille­r ikke sat ind i en træningska­mp. Det var straffen.

EKSTRA BLADET: – Sur?

Nej, nej. Det er da TØFFE: helt normalt.

GRAVER: En anden gang var Stig ikke udtaget, og vi syntes, det var synd. Så tog vi en fiskefilet fra buffeten på Hotel Marina, stoppede den i en kuvert og sendte den hjem til ham.

Nogen fik så lidt TØFFE: travlt med at fortælle det, da jeg blev efterudtag­et … Så Betiina ikke skulle fiske en filet op af postkassen. EKSTRA BLADET: – Hvad synes I om det nuværende landshold?

Thomas er så forelTØFFE: sket i det landshold … GRAVER: Dét er jeg.

TØFFE: Jeg så en video, hvor han stod dernede i Schweiz og jublede …

Ja, og da de scoreGRAVE­R: de til 3- 3, begyndte du at smøre madpakke. Jeg skal på arbejde i morgen …

Jeg er lidt negativ TØFFE: omkring det danske landshold nu, for kig på de spillere, vi har: Kasper Schmeichel i England, Simon Kjær i en spansk topklub, Pierre- Emile Højbjerg er anfører i en Premier League- klub …

Thomas Delaney GRAVER:

Spiller i en topklub TØFFE: i Tyskland. Christian Eriksen … Du har Yussuf Poulsen, der laver 15 garn i Bundesliga­en.

Du har Nicolai GRAVER:

Jørgensen, der har scoret 100 mål siden 2012.

Han er så ret ufarlig TØFFE: lige nu.

Ja, desværre. GRAVER:

Du har så mange TØFFE: topspiller­e, og så spiller man sådan en gang lortefodbo­ld, rent ud sagt. Der er vi så heller ikke helt enige.

Mjarh, jeg vil ikke GRAVER: kalde det lortefodbo­ld. Jeg siger, det er …

Du spiller med en TØFFE: højrebenet ovre på venstre back. Få nu styr på det. Systemet er lavet til Christian Eriksen, og han har selvfølgel­ig fået meget ud af det under Åge Hareide. Men vi spiller med én angriber, der ikke kan klare sig selv.

Der er INGEN af GRAVER: de danske angribere i dag, der kan klare sig selv.

Jeg synes jo, at GRAVER: den måde, Danmark kunne spille på, har de bevist mod Polen og Irland. Hvorfor kan man ikke finde det frem noget oftere?

Jo, vi er gode, når vi TØFFE: kan spille på omstilling­er.

Vi spillede skideGRAVE­R: godt mod Kroatien ved VM, det gjorde vi, og den skulle vi have vundet. Vi var fysisk overlegne – vi kunne bare ikke score. EKSTRA BLADET: – Har Åge Hareide så ret, når han siger, vi er umulige at stille tilfredse?

NEJ, det har han GRAVER: ikke. For vi er tilfredse … Delvist tilfredse, hvis vi

Vi spiller med én angriber, der ikke kan klare sig selv

kan kvalificer­e os til EM på hjemmebane. Så kommer der nye mål. Dengang havde vi altid et mål om, at vi skulle videre fra puljen. Det må også være målsætning­en i 2020.

Vi er jo ikke en stor TØFFE: nation. Vi er ikke flere, end der bor i Hamborg- området. Men vi har altså bare nogle spillere på et højt niveau. Der var også forventnin­ger til os dengang, men jeg synes da, vi spillet noget mere underholde­nde end dette landshold. 3- 3 i Schweiz var jo et mirakel. Deres træner skal da sparkes ud.

Han skal fyres! GRAVER:

Men hold kæft, hvor var det bare sindssygt fedt. EKSTRA BLADET: – Jubeldanse­n var ikke fake?

Nej da. Det kom GRAVER: bare rent ud.

Jeg kan da godt forTØFFE: stå, hvis spillerne, der jo er i det, synes, vi er nogle gamle brokkehove­der. Men kig på de sidste 26 kampe: 12 sejre og 14 uafgjorte, og i de sidste 13 kampe har man fem gange spillet 0- 0. Det er sgu da ikke sindsopriv­ende. Vi spiller primitivt, og vi er gode på omstilling­er.

Man kunne godt GRAVER: ønske sig nogle flere indlæg, at der blev skabt flere chancer. Men hvad skal man så give op på den defensive del for at få det.

Det er jo en anden TØFFE: del af det at være landstræne­r, Åge Hareide ikke kan forstå…

Det er hver mands GRAVER: eje.

Vi har jo allesamTØF­FE: men en mening om landsholde­t. Han behøver da ikke hidse sig op over det. Jeg synes da heller ikke, at alt, hvad han siger, er fornuftigt. F. eks. at Christian Eriksen bedre end Michael Laudrup. Det er da en joke.

Hvad synes du, GRAVER: der er godt ved det danske landshold?

Det er forsvaret på TØFFE: nær den venstre back. Men hvem scorer mål? Christian Eriksen!

Ja, de skaber for GRAVER: få chancer til Nicolai Jørgensen. Vores opgave dengang var jo at iscenesætt­e Jon og Ebbe.

Dengang havde vi to TØFFE: mand i feltet. Mange af Jons mål er scoret med en inderside i feltet. Det gode ved landsholde­t er, at spillerne er i gode klubber i Europa.

Det er da skønt. Vi GRAVER: har et fundament, der virker. Du har aldrig fornemmels­en af, at nu får vi én på hovedet.

Næ, man er med i TØFFE: alle kampe, og jeg er udmærket klar over, det også handler om resultater. Der var da også forventnin­ger til os dengang, men jeg synes da, vi spillede noget mere underholde­nde end det her!

Jeg kan da godt forstå, hvis spillerne, der jo er i det, synes, vi er nogle gamle brokkehove­der

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark