Ekstra Bladet

NU ER CÉSAR TILBAGE

César Santin har haft brug for at trække stikket med familien, men er tilbage i København, hvor han træner med sin gode ven i Danmarksse­rien

- MAGNUS JENSING HUNE FOTO: LARS POULSEN sporten@ eb.dk

Han er tilbage.

Brasseren – der trylleband­t FCK- fans fra 2008 og et halvt årti frem. Ham med de afblegede lokker. Ham, der satte målrekord hos Løverne og var med til at sikre stor succes i Europa. Manden har endda taget støvlerne med sig fra det sydlige Brasilien. César Santin.

Dengang han rykkede til FC København, hang det ikke med venner på træerne. Men brasiliane­ren, der forinden havde tilbragt fem sæsoner i svenske Kalmar FF, fandt sig hurtigt en god kammerat i de nye omgivelser. Vennen hedder Aroldo og er træner. Siden nytår har han været ansat i Danmarksse­rie- klubben Fremad Valby.

– Vi kommer faktisk fra den samme by i Brasilien. Da jeg startede med at spille for FCK, lærte vi hinanden at kende. Han inviterede mig en dag, og siden det har vi været gode venner. Har har en stor fremtid foran sig som træner, siger César Santin.

Ferietid

Kontrasten er skarp: I dag fremstår manden blid og nærmest forsigtig i Laudrup- loungen ved Fremad Valbys træningsfa­ciliteter, mens han på banen var kendt som en kølig og nådesløs afslutter, der gjorde ondt på ethvert Superligaf­orsvar.

Siden den tidligere ’ goalgetter’ lod sig pensionere i 2014, har familieliv­et overtaget. Her bor konen, den fire årige søn og César tæt på storbyen Porto Alegre.

Sammen har parret indtil for nylig drevet en restaurant.

– Vi åbnede en restaurant, da vi flyttede tilbage. Et buffet- sted, vi havde i godt tre år, der lå tæt på Porto Alegre. Min kone blev lidt stresset til sidst, og så foreslog jeg, at vi kunne tage et par måneder her i Skandinavi­en. Få en pause fra det hele, siger han.

Mens han er tilbage i Danmark for en stund, træner han med vennen Aroldo i Fremad Valby.

Træner kun for sjov

Facilitete­rne er ikke helt de samme, som dengang det hed Parken, og træningsan­lægget var ’ Nummer 10’ på Jens Jessens Vej. På dagens træningsba­ne er græsstråen­e længere og underlaget ret ujævnt, men Césaren af København kan ikke dy sig.

– Da jeg stoppede med fodbolden, besluttede jeg mig for, at jeg skulle lægge det helt på hylden. Men det er altså svært.

– Aroldo inviterede mig til at træne med Fremad

Da jeg stoppede med fodbolden, besluttede jeg mig for, at jeg skulle lægge det helt på hylden. Men det er altså svært

Valby. Nu træner jeg med to gange om ugen. Jeg er her kun for sjov, og jeg har lagt støvlerne på hylden som profession­el.

– Du har ikke ordnet licensen, så du kan spille kampe, mens du er her?

Det kunne være fedt, men jeg er også ved at være en gammel mand, siger César Santin og sender et smil.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ??
FOTO: LARS POULSEN
 ??  ?? Kejser César af København.
Kejser César af København.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? César Santin jubler over en scoring i derby mod Brøndby.
FOTO: LARS POULSEN César Santin jubler over en scoring i derby mod Brøndby.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark