Ekstra Bladet

Vi fester i flere dage

-

Ishockeysp­illerne fra Rungsted Seier Capital vandt fredag DM- guld for første gang i 17 år, med den fjerde sejr af fire mulige i finaleseri­en mod Sønderjysk­e.

– Det bliver nogle hårde dage. De næste fem- seks dage bliver holdet fejret, siger direktør Thomas Friberg.

Chefen var med til at hylde guldvinder­ne fredag i Vojens, men han fik ikke plads i spillerbus­sen på vej hjem mod Nordsjælla­nd.

– Men på et tidspunkt overhalede jeg bussen på vejen hjem, og gennem ruderne kunne man se alle de her guldhjelme hoppe rundt. Der røg lidt champagne og øl ned, siger Friberg.

Skal på Rådhuset

Direktøren kom selv i seng ved tretiden i nat, men der er ikke megen tid til at få udsovet.

Lørdag skal spillerne og ’ holdet bag holdet’ ud at spise, inden de får lov til at feste igennem i det københavns­ke natteliv. Søndag eftermidda­g er der fest ved holdets hjemmebane i Hørsholm.

Mandag er der arrangeret fællesspis­ning med amatørklub­ben, inden der senere i næste uge er fejring på Hørsholm Rådhus.

Før fredagens kamp kunne Sønderjysk­e med en sejr over Rungsted have reduceret til 1- 3 i finaleseri­en, så de mange guldarrang­ementer er blevet stablet hurtigt på benene.

– Man er altid lidt bange for at planlægge noget på forhånd. Men når det er sagt, så har jeg været nødt til at planlægge lidt.

Det bedste scenarie

– I mit job er man nødt til at planlægge efter forskellig­e scenarier, og det her var det bedst mulige. Men det bliver nogle hårde dage, erkender Thomas Friberg med lidt rusten stemme.

Sæsonen i Rungsted var en lang sportslig optur, men der var et par større bump på vejen, da der to gange undervejs er blevet skiftet ud i cheftræner­stolen.

– Vores træner Peter Johansson valgte at stoppe i august, da han ikke mente, at holdet var stærkt nok til, at han ville træne det.

– Så tog vi Flemming Green ind. Han var ret uprøvet. Men det gik jo fantastisk. Desværre blev Flemming syg, og så måtte Erik Hjalmarsso­n tage over. Det viste sig, at han var den helt rigtige til at føre det videre, siger Thomas Friberg.

Bump på vejen

– Alle hold har bump på vejen. Vi har haft et omklædning­srum og folk omkring holdet, der har håndteret det hver gang, der er sket et eller andet, siger direktøren.

Friberg er også stolt over, at Rungsted gennem hele sæsonen førte grundspill­et i Metal Ligaen fra start til slut.

Ritzau

 ?? FOTO: FRANK CILIUS/ RITZAU SCANPIX ?? Guldfesten er kun i sin spæde start hos Rungsteds ishockeyho­ld, der fredag vandt DM- guld efter suveræn sæson.
FOTO: FRANK CILIUS/ RITZAU SCANPIX Guldfesten er kun i sin spæde start hos Rungsteds ishockeyho­ld, der fredag vandt DM- guld efter suveræn sæson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark