Ekstra Bladet

Prins Nikolai tager ansvar for sit eget liv

- DITTE OKMAN kårer ugens bedste og værste i den brede offentligh­ed

Som erklæret republikan­er bliver man lidt træt af alle historiern­e om kongehuset­s konstante overskride­lser af i forvejen svimlende millionbud­getter.

Man får eksem i udbrud, når man igen og igen kan læse om, hvordan den kongelige familie en gang om året får lavet regnskab og nidkært indkræver al moms tilbage på private indkøb, ligesom jeg får seriøst spat af at møde almindelig­e mennesker, der bruger penge på at købe gaver til dem.

Altså, almindelig­e danskere køber gaver til den eneste familie i Danmark, der vitterlig får alt – uden overhoved at komme til lommerne.

Det virker nærmest ubegavet.

Men Joachims ældste søn, Nikolai, synes at ville drive det til noget.

Han fortæller i et interview til Vogue Man Ukraine lidt om egne ambitioner:

’Min største drøm er at skabe et navn for mig selv. Jeg er meget tilfreds med, hvad jeg allerede har udrettet, og jeg håber, min fremtid vil være lige så god.’

Tilbage i oktober bekræftede kongehuset ellers, at prins Nikolai efter bare to måneder havde droppet uddannelse­n som reserveoff­icer – og nogle bekymrede sig om, hvorvidt han nu bare ville satse på karrieren som model.

Personligt rager det ingen, hvad folk ernærer sig med, så længe det er lovligt – og Nikolai overrasked­e med at lande det ene store job efter det andet. Senest som trainee hos milliardær M. Goldschmid­t Ejendomme A/ S, hvor han knokler for at lære ejendomsin­vestering og administra­tion.

Jo. Ugens gode nyhed er, at Nikolai tager ansvar for sit eget liv.

Gennem sin mors og fars kreativite­t ud i at platte regeringen for årpenge har han ellers lært, at man bare skal spørge regeringen, og så får man folkets kroner.

Men Nikolai synes at ville selv. Og ikke mindst kunne.

 ?? FOTO: PETER HAUERBACH/ RITZAU SCANPIX ?? Prins Nikolai synes at ville drive det til noget, mener Ditte Okman. UGENS USÆDVANLIG­E
FOTO: PETER HAUERBACH/ RITZAU SCANPIX Prins Nikolai synes at ville drive det til noget, mener Ditte Okman. UGENS USÆDVANLIG­E
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark