Ekstra Bladet

Humor overvinder alt

Lotte Reimar er forelsket. I denne personlige klumme fortæller hun, hvordan humoren er helt afgørende i hendes nye kærligheds­forhold. Og at hendes kæreste får hende til at skraldgrin­e hver dag

-

Jeg er vokset op i en familie, hvor humoren har været et af de bærende elementer.

Som barn havde jeg et lille mellemrum mellem fortændern­e, og da jeg blev teenager, meddelte min far mig, at INGEN drenge ville kysse en pige med sådan et mellemrum.

Han kaldte mig i øvrigt for ’ tremme- Sofie’!

Når mine forældre skulle ud, og min mor havde brugt flere timer på at udarbejde den perfekte frisure, kunne man være stensikker på, at min far spurgte hende, om hun ikke også lige skulle ordne sit hår.

Min far har altid sagt til folk, at hvis de en dag kørte forbi vores hus, så skulle de endelig gøre det!

Jeg er slet ikke i tvivl om, at humoren er hovedårsag­en til, at mine forældre har holdt sammen i mere end 50 år.

Da min far blev slået til ridder af Malteserko­rset og i den anledning fik et våbenskjol­d, var det derfor helt nærliggend­e, at teksten i våbenskjol­det blev: Humor overvinder alt!

’ En dag uden latter er en dag spildt.’ Charlie Chaplin

For mig er humor noget af det vigtigste i mit liv. Det gælder i alle mine relationer. Humoren er også et helt afgørende element i mit nye kærligheds­forhold. Min kæreste får mig til at skraldgrin­e hver dag!

Humor overvinder ( næsten) alt!

Når en forhandlin­g er ved at gå i hårdknude, er humor et glimrende våben til at løsne stemningen lidt op. I går åbnede jeg døren til min teenagesøn­s værelse og spurgte ham, om der mon eksistered­e endnu ikke opdagede dyrearter derinde. Han forstod godt budskabet.

Som Viktor Borge har sagt ’ Smilet er den korteste afstand mellem to mennesker’!

Når vi griner, frigives der endorfiner i kroppen. Det er et beroligend­e og smertestil­lende stof, og latter udløser også de naturlige signalstof­fer dopamin og serotonin, der virker afslappend­e og giver os en lykkefølel­se. Humor er og bliver eksistense­ns vinterfrak­ke!

Jeg håber, du griner meget, og at du får andre til at grine! Jeg håber, at du også kan grine ad dig selv! Mange omkring mig er ramt af et tungere sind her midtvejs i livet. De synes pludselig ikke, at der er så meget at grine ad længere.

Husk, at humor er melankolie­ns letsind!

Jeg håber, at du griner meget, og at du får andre til at grine! Jeg håber, at du også kan grine ad dig selv

 ?? FOTO: JAKOB BOSERUP ?? Mange mennesker omkring Lotte Reimar er her midtvejs i livet ramt af et tungere sind. De synes ikke, der er så meget at grine ad. Sådan har Reimar det ikke selv.
FOTO: JAKOB BOSERUP Mange mennesker omkring Lotte Reimar er her midtvejs i livet ramt af et tungere sind. De synes ikke, der er så meget at grine ad. Sådan har Reimar det ikke selv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark