Ekstra Bladet

Det bliver kun større

-

Nicklas Honoré Sørensen er 19 år, men tager allerede nu verden rundt for at afvikle e- sportsturn­eringer.

Nicklas' opgave går blandt andet ud på at stå bag ved spillerne på scenen, mens turneringe­n afvikles, og holde øje med, at der ikke slås i bordet eller bliver udvist anden forkert adfærd under kampene.

Han er også begejstret for, at e- sporten får lov at komme ud til flere danskere, og nu også er en mulig uddannelse.

– At få e- sporten ud på skolerne giver en form for profession­alisme. At man viser børnene, jamen det kan godt være du kan lide at spille, men du skal også have en uddannelse.

– Stereotype­n er jo denne her bumsebefæn­gte dreng, der sidder derhjemme og spiller. Men det gør en forskel, når du kommer ud på skoler og efterskole­r og sportslinj­er, når de inddrager sport og kost sammen med eSport og samtidig også med lektier og skolearbej­de.

– Så er det heller ikke kun drenge, men faktisk også mange piger, der er interesser­et i e- sport, siger Nicklas, der også selv begyndte med at spille, før han blev interesser­et i at stå bag ved scenen.

Lys fremtid

Fremtiden er også lys, hvis man spørger ham: – E- sporten bliver kun større herfra, jeg kan ikke rigtig se nogen ende på det lige nu, siger han glad.

Ved eventet har Michael Rüsz fulgt Ekstra Bladet rundt til de forskellig­e interessan­te e- sports- mennesker. Han arbejder som salgschef, og samtidig underviser han på forskellig­e efterskole­r i e- sport. Han er også en del af e- sport- service, der opdager talenter og afvikler turneringe­r. Han har været med siden 2004, hvor der også blev set anderledes på e- sport.

– Til en jobsamtale var jeg ude for, at man simpelthen blev skrottet, når man fortalte at ens hobby var computersp­il og gaming, fortæller 38 årige Michael Rüsz. Men han ser også, at folk i dag ser anderledes på e- sporten, og at uddannelse­n er en succes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark