Ekstra Bladet

Jeg er en arbejdsbi

- JONAS JUNG LARSEN

– Hvordan har det været at lave ’Straight Forward’, som primært foregår i New Zealand?

– Det er altid spændende at være herhjemme, men det at få lov at være en del af en ny sammenhæng er både en gave og en udfordring. Det har været utrolig lærerigt og sindssygt spændende, og jeg krydser fingre for en sæson to.

– Hvad har du bedst kunnet lide ved at spille din rolle Silvia?

– Hun er en anderledes karakter, end jeg før har spillet. Hun er en svindlersk­urk, men mere en Robin Hood- agtig- svindler – i virkelighe­den nok en heltinde. Det har været sjovt at spille en rolle, der selv hele tiden spiller roller. Jeg har brugt meget tid på at snakke svensk- engelsk og fransk- engelsk, når hun har skullet gemme sig for politiet eller den bande, der jagter hende.

– Hvilke udfordring­er har det givet at optage i New Zealand?

– Instruktør­en taler engelsk, så når vi har indspillet scener på dansk, er det jo som kinesisk for ham. Der har vi efter bedste evne hjulpet hinanden. Men allermest har det været vildt fedt at få kolleger i den anden ende af verden.

– Du har spillet over for din partner ( Troels Lyby, red.) – hvordan har det været?

– Vi har jo arbejdet sammen før, og jeg synes altid, at det er 200 gange nemmere at stå med en, man kender. Det går meget hurtigere. Og så er Troels en vanvittig dygtig skuespille­r, hvilket jeg også havde sagt, hvis ikke han var min partner. Det er skønt at stå med dygtige kolleger.

– Hvad er forskellen mellem at lave teater og tv-serier?

– På teateret er det jo nuets kunst. Det handler om samarbejde­t mellem publikum og skuespille­rne på scenen. At man trækker vejret i det samme rum. Det er også det, der gør det magisk. I tv- serier og film kan man gå helt ind i øjnene på dem, man ser. Så det er forskellig­e muskler, man bruger, men når alt kommer til alt, handler det om det gode manuskript.

– Hvad laver du, når du ikke arbejder?

– Så arbejder jeg. Jeg har lige lavet en spillefilm med Nikolaj Lie Kaas med arbejdstit­len ’ Kollision’. Den kommer engang til efteråret. Og måske der kommer flere afsnit af en serie med nogle badegæster ...

– Og når du så har fri?

– Lige nu passer jeg vores dejlige, lille dreng på syv måneder og nyder det. Og så går jeg som alle andre og fjerner blade ude i haven og nyder de der enkelte solskinsti­mer.

– Det er rart. Men jeg er en arbejdsbi, der nyder at have travlt. Så jeg øver mig i at give mig selv nogle pauser.

Alle afsnit af ’Straight Foward’ kan ses på Viaplay.

 ?? FOTO: VIASAT ?? – Hun er en anderledes karakter, end jeg før har spillet. Hun er en svindler- skurk, men mere en Robin Hood- agtig- svindler, fortæller Cecilie Stenspil om sin rolle i ’Straight Forward’.
FOTO: VIASAT – Hun er en anderledes karakter, end jeg før har spillet. Hun er en svindler- skurk, men mere en Robin Hood- agtig- svindler, fortæller Cecilie Stenspil om sin rolle i ’Straight Forward’.
 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Cecilie Stenspil danner privat par med Troels Lyby. Sammen har de en søn på syv måneder.
FOTO: MOGENS FLINDT Cecilie Stenspil danner privat par med Troels Lyby. Sammen har de en søn på syv måneder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark