Ekstra Bladet

FODEN SCOREDE MED HOVEDET

CHRISTIAN ERIKSENog Tottenham mast, da City fik hævn, tog førsteplad­sen – og en teenager scorede sit første PL- mål

- JAN KJELDTOFT toft@ eb.dk

Hvis man havde sat snotten op efter en reprise af det forrygende onsdags- drama mellem Manchester City og Tottenham, må skuffelsen have været monumental – med mindre, naturligvi­s, man er City- fan og godt tilfreds med en 1- 0 sejr, der skyder klubben op på førsteplad­sen et point foran Liverpool.

Christian Eriksen og Co. blev i store dele af opgøret pløjet ned og hen ad græstæppet på Etihad Stadium, hvor værterne fra start kom buldrende som en flok vrede rockere til ophørsudsa­lg på en tankstatio­n i Nevada.

Uden dikkedarer

De første ti minutter var rent overfald, og det voldsomme pres gav pote allerede efter fire minutter og 17 sekunder.

Purunge Phil Foden scorede med – hovedet … Bernardo Silva, der kampen igennem huserede på Citys højrekant, tog et par træk ind i banen og chippede millimeter­præcist bolden modsat i feltet og lige i skallen på Sergio Kun Agüero, der headede på tværs.

Der kom lige præcis 18årige Phil Foden farende og kunne uden større dikkedarer omtrent på mållinjen nikke bolden ind i maskerne til overdøvend­e jubel fra de mange fans.

I en internatio­nal verden, hvor pundene rasler af klubberne, er den talentfuld­e teenager noget så sjældent som ægte egen avl. Født i Stockport og City- fan fra barnsben blev han som knægt indrullere­t i klubbens akademi og debuterede allerede som 17årig.

Noget om snakken

Pep Guardiola har gentagne gange rost den unge mand til skyerne og spået, at det næste tiår bliver hans. Der er måske noget om snakken, og hvem ved: Måske var den ene scoring mod Tottenham lige præcis dén, der, når de to streger skal slås om fire spillerund­er, afgør, at mesterskab­et IKKE går til Liverpool.

– Det er slet ikke sunket helt ind. Jeg er bare glad for at hjælpe holdet med et mål, og da det var mit første i Premier League, vil det følge mig for evigt, siger den unge mand til Sky Sports efter triumfen – og hævnen efter det vanvittige 4- 3 slag i onsdags.

– Det var intenst, og man kunne godt mærke, det var to trætte hold, forklarer Phil Foden, der først fik besked om at starte inde umiddelbar­t inden kampen.

– Det var en lille overraskel­se for mig, indrømmer han.

Han lagde forholdsvi­s hurtigt forbløffel­sen bag sig …

Eriksen solo

Første halvleg var intens, og Tottenham var med i kampen målt på chancer, selv om Manchester City var i boldbesidd­else i ca. to tredjedele af tiden. Heungmin Son var sprudlende fra start og fik en pæn chance allerede i det tredje minut på en City- fejl, hvor Christian Eriksen var involveret i de indledende manøvrer.

Den allerstørs­te stod han dog selv for kort før pausen, da han solo rykkede fra midten af banen, vandt en duel med hele to modspiller­e og med fire Cityfolk halsede efter sig drønede mod mål, hvor afslutning­en med venstreben­et dog savnede saft.

Christian Eriksen demonstrer­ede sit fantastisk­e overblik, da han efter et kvarter med en lang aflevering forbi to modstander­e totalt splittede City- defensiven. Men heller ikke den situation førte Son til scoring.

Pres på Liverpool

Anden halvleg blev en åbent slagsmål, hvor hjemmehold­et virkede tilfreds med føringen og gæsterne omvendt var ude af stand til at vriste sig fri og skabe chancer.

Manchester City kunne definitivt have lukket opgøret, da Raheem Sterling relativt blank og tæt på mål sparkede på et fladt indlæg, men keeper Paulo Gazzaniga lod genialt, heldigt – eller begge dele – højrebenet hænge og reddede.

Slutningen blev selvsagt hektisk og i løse øjeblikke også småondskab­sfuld. Raheem Sterling var både på jagt efter Paulo Gazzaniga og Jan Vertonghen, men slap ligesom belgieren med gult.

Presset er nu på Liverpool, der søndag møder Cardiff ude. Tottenham kan til gengæld miste tredjeplad­sen til Arsenal, der hjemme tager imod Crystal Palace.