Ekstra Bladet

VI KUNNE IKKE ANDET END GÅ TILBAGE

DF’ERE I SELVRANSAG­ELSE: Flirten med Socialdemo­kratiet har kostet dyrt – for dyrt, påpeger flere DF- kilder, der også ser andre grunde til det elendige valgresult­at i forrige måned

- FOTO: ERNST VAN NORDE JAMES KRISTOFFER MILES jkm@ eb.dk

Der vil det stensikker­t også være med bud på, hvad vi skulle have gjort anderledes

Dansk Folkeparti­s slagne formand, Kristian Thulesen Dahl, forsøgte i går at rejse sig af valg- asken og børste sig af efter at have slikket sårene fra et historisk katastrofa­lt valgresult­at, hvor DF mistede mere end hver anden stemme.

Ved partiets sommergrup­pemøde brugte Kristian Thuelsen Dahl masser af energi på at kritisere både S og V ( der har stjålet bunkevis af stemmer fra partiet). Men det kneb mere med at komme med konkrete bud på, hvilke fejl DFformande­n selv havde begået før og under valgkampen.

– Vi kunne ikke andet end at gå tilbage. Det er klart, at graden af det var voldsommer­e, end vi i vores vildeste fantasi havde forestille­t os, lød det bl. a. fra Thulesen Dahl.

– Det skal vi selvfølgel­ig lære af. Jeg er fuldstændi­g overbevist om, at vi med vores 16 folketings­medlemmer kan komme ganske stærkt igen. Og Thulesen Dahl reflektere­de ikke længe over, hvorvidt han manglede at reflektere over valgresult­atet. – Jamen, det er ikke rigtigt. Og det er måske også bare, fordi vi ikke er færdige med det, sagde DF- formanden og pegede på, at han den kommende tid vil rejse rundt i landet for at tale med lokalkreds­e om vælgerkoll­apset. – Vi vil i halen af de aktivitete­r komme ud og forklare, hvordan vi ser det samlede billede. Og der vil det stensikker­t også være med bud på, hvad vi skulle have gjort anderledes. Men over for Ekstra Bladet peger flere topkilder i Dansk Folkeparti allerede nu på tre helt centrale områder, hvor DF’s taktik er fejlet i perioden op til og under valget 5. juni.

 ??  ?? Lektier for
Et elendigt valgresult­at har endnu ikke fået Kristian Thulesen Dahl til at komme med bud på, hvor det er gået galt. Det må vente lidt endnu, sagde DF- lederen i går.
Lektier for Et elendigt valgresult­at har endnu ikke fået Kristian Thulesen Dahl til at komme med bud på, hvor det er gået galt. Det må vente lidt endnu, sagde DF- lederen i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark