Ekstra Bladet

3. Thulesen Dahls stil

-

Hvor de to andre hoved- anker er noget, der let kan ændres og tilrettes strategisk, er det sidste element, der nævnes fra flere DF- kilder, markant sværere at lave om på: Kristian Thulesen Dahls afdæmpede og – i nogle partisolda­ters øjne – ’ kedelige’ stil.

En topplacere­t DF- kilde mener, at Kristian Thulesen Dahl viste alt for lidt ’ blodtørst’ i valgkampen, mens vælgerne hoppede fra borde som rotter fra et synkende skib.

– Han virkede endnu mere som en tør embedsmand end i tidligere år.

Alt det, vi ellers ikke står for, påpeger en kilde i partiet.

Ekstra Bladet interviewe­de også kort efter valget DF- stifter Pia Kjærsgaard.

Dengang overdynged­e hun ikke ligefrem sin formand med roser stil:

– Men synes været for slap den?

– Næh. Kristian er Kristian. Og jeg må sige, at måske skal vi øve os på at sige til folk i stemmeboks­ene: ’ Tænk på, hvem der er bedst til at lede landet'. Fordi jeg synes også, man valg for valg lægger mere og mere vægt på, hvor meget karisma folk har; hvor meget de kan slå igennem; hvem har været med i ’ Vild med dans’. Og den tendens bør vi gå op imod.

– Men det lyder ikke, som om du tænker, at han har den store karisma? Eller hvad?

– Jamen, det vil jeg slet ikke gå ind i. For det ville være unfair at sidde her og udtale mig om Kristian Thulesen Dahl, lød det fra Pia Kjærsgaard. for hans

du, han har eller blødsø

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? – Det ville være unfair at sidde her og udtale mig om Kristian Thulesen Dahl, sagde Pia Kjærsgaard tidligere til Ekstra Bladet.
FOTO: FINN FRANDSEN – Det ville være unfair at sidde her og udtale mig om Kristian Thulesen Dahl, sagde Pia Kjærsgaard tidligere til Ekstra Bladet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark