Ekstra Bladet

LISBETH ZORNIG KONKURS

SKYLDER DET OFFENTLIGE 1,3 MIO.

- JULIE KRAGH jukr@ eb.dk

Lisbeth Zornig er gået konkurs.

Det oplyser den kendte forfatter og aktivist selv på sin Facebook- side.

Hun skylder 1,3 millioner kroner til det offentlige primært for skat, og både hendes firma, Huset Zornig, og hun selv er derfor erklæret konkurs, skriver 51- årige Zornig, der især blev kendt i offentligh­eden gennem DR- programmet ' Min barndom i helvede'.

Siden udgav hun selvbiogra­fien ' Zornig – vrede er mit mellemnavn' om sin barndom præget af svigt. Huset Zornig har til formål at hjælpe udsatte mennesker.

Zornig har foreslået en afdragsord­ning til Gældsstyre­lsen, men den er ifølge forfattere­n blevet afvist.

Sagen skabte en voldsom kritisk mediestorm, også om min person og mit virke

’Den seneste tid har været fuldstændi­g hæslig, og jeg er både ufattelig ked af det, skamfuld, vred og fandens ærgerlig. Det er, hvad jeg har at sige om det lige nu, resten tager jeg med Gældsstyre­lsen’, lyder det.

Hun indrømmer, at konkursen ikke kommer som en stor overraskel­se.

’ Det gik galt allerede efter daværende socialmini­ster Anette Vilhelmsen i 2013 tildelte demokratik­ampagnen ’Stemmer på kanten’ en millionstø­tte på urigtige vilkår. Sagen skabte en voldsom kritisk mediestorm, også om min person og mit virke, selv om jeg ikke havde begået fejl. Rigtigt mange døre lukkede i efter det. Det slog bunden ud af min økonomi.’

Da Huset Zornig er en enkeltmand­svirksomhe­d, hæfter Lisbeth Zornig personligt for gælden. Hun lover dog, at hun nok skal betale sin gæld og i øvrigt fortsætte kampen for socialt udsatte.

Huset Zornig blev grundlagt i 2012, efter at Lisbeth Zornig stoppede som formand for Børnerådet. Daværende socialmini­ster Karen Hækkerup (S) gav hende en konsulento­pgave om at hjælpe socialt udsatte familier, der flytter fra kommune til kommune. Det blev begyndelse­n på Huset Zornig.

Lisbeth Zornig har i mange år været en af mest profilered­e meningsdan­nere på det sociale område. Hun har flere gange været på Politikens liste over de 50 mest indflydels­esrige meningsdan­nere i Danmark.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? – Jeg er både ufattelig ked af det, skamfuld, vred og fandens ærgerlig, indrømmer den kendte forfatter.
FOTO: LINDA JOHANSEN – Jeg er både ufattelig ked af det, skamfuld, vred og fandens ærgerlig, indrømmer den kendte forfatter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark